Kessels Museum: Vrijwilliger

Het Kessels Museum in Tilburg zoekt Vrijwilligers voor vier uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenHet in juli 2022 geopende Kessels Museum in Tilburg maakt met een moderne opstelling een bezoek uitdagend. Men krijgt er een authentiek deel uit zowel het cultureel als industrieel Tilburgs erfgoed te zien en te beleven. Het is de collectie die is overgebleven van de muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels (periode: 1886-1955) . Bijzonder is het onderdeel KidsMuziekLab. Experimenteren met de klanken en zelf de mogelijkheden van instrumenten ontdekken; het is dé ruimte waar kinderen al heel jong kennis kunnen maken met uiteenlopende manieren om muziek te maken. Met een speurtocht kunnen zij door het museum struinen én met workshops een eigen instrumentje maken. In het Kessels Reparatie-atelier kan men zien hoe muziekinstrumenten worden hersteld en onderhouden.

Het museum voor jong en oud, is een eyeopener over de bijzondere geschiedenis van de Tilburgse fabrikant Mathieu Kessels. Die in zijn 350 meter lange fabriek vrijwel alle soorten muziekinstrumenten (meer dan 500.000!) produceerde. Zo maakt het Kessels Museum de geschiedenis bekend bij een breed publiek; want Tilburg is niet alleen textielstad maar ook Muziekstad.

Het museum drijft op de inzet van bijna 50 vrijwilligers en is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag. Wij hopen medio 2023 ook op de zondagmiddag onze deuren te kunnen openen. Adres: ‘Huis van Muziek’ Stationsstraat 26, 5038 ED Tilburg.

Wij zoeken per direct:

Vrijwilligers (m/v/x)

vier uur per week (ochtend of middag)

Om meerdere dagen open te gaan is het museum op zoek naar meer (dan de circa huidige 50) vrijwilligers; gastvrouwen/-heren, voor ontvangst en kassa, gidsen én technische mensen voor de werkplaats, die onze bezoekers van alles kunnen vertellen over de historie en/of hoe muziekinstrumenten in het verleden door Kessels zijn gebouwd. Ook zoeken wij mensen die in ons Kessels Kidsmuzieklab kinderen kunnen enthousiasmeren met muziek en muziekinstrumenten. Op dit moment wordt er samen met studenten van de pabo en enkele Tilburgse basisscholen gewerkt aan een plan van aanpak hoe kinderen kennis te laten maken met muziek.

Spreekt dit je aan en wil jij onderdeel gaan uit maken van deze gezellige groep vrijwilligers? Ben jij de gastvrijheid zelve? Of heb jij die technische vaardigheden? Of wil jij opgeleid worden om bezoekers van alles te vertellen en je dus als gids in te zetten? Dan zijn we op zoek naar jou.

Stuur dan een mail met je gegevens naar info@kesselsmuseum.nl voor meer informatie en toelichting op de diverse mogelijkheden. Vanzelfsprekend krijg je een uitgebreide introductie en instructies daarvoor. Dan neemt Joop van de Meulenreek, coördinator Kessels Museum, zo snel mogelijk contact met je op voor een gesprek in muzikale sfeer.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.