Het Balletorkest: Lid Raad van Toezicht

Het Balletorkest in Amsterdam zoekt een Lid Raad van Toezicht – portefeuille financiën | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 23-03-2023Het Balletorkest is hét orkest van de dans in Nederland. Het is de vaste begeleider van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater en verzorgt ruim honderd voorstellingen per jaar die meer dan 120.000 bezoekers trekken, voornamelijk in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en tevens in verschillende grote steden in Nederland. Daarnaast verzorgt het orkest een beperkt aantal overige producties per jaar. De missie van het orkest is optimale synthese bereiken tussen muziek en dans. Alle activiteiten van het orkest hebben een relatie tot dans.

Matthew Rowe is sinds januari 2013 Chef Dirigent van het orkest, en is daarnaast aangesteld als Music Director van Het Nationale Ballet. In september 2013 is Piet van Gennip aangesteld als Algemeen Directeur.

Het Balletorkest bestaat sinds 1 januari 2013 uit een vaste bezetting van 45 musici, aangevuld met freelance musici. De staf bestaat naast de Directeur uit zes medewerkers. Het orkest behoort tot de Culturele basisinfrastructuur (BIS) en wordt door het rijk gesubsidieerd met een vierjaarlijkse subsidie van circa vijf miljoen euro per jaar.

Het Balletorkest is gevestigd in het studiogebouw Q-factory te Amsterdam.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht houdt toezicht op de rechtmatigheid en doelmatigheid van het beleid van Het Balletorkest, mede in het licht van de opdracht van het orkest zoals gegeven door de Staatssecretaris van Cultuur. De Raad van Toezicht is werkgever van de Directeur en bestaat momenteel uit vijf leden. Naast toezicht houden brengt de Raad relevante kennis en expertise in en beschikt zij over een voor het orkest relevant netwerk.

De Raad van Toezicht is belast met het toezicht op de algemene gang van zaken in de stichting en met het toezicht op de directie en het door de directie gevoerde beheer.
Op grond van haar statutaire bevoegdheden keurt de Raad de begroting, de jaarrekening en het beleidsplan goed. Tevens geeft de Raad advies aan de Directeur. De Raad van Toezicht komt circa vier keer per jaar samen, naast het bezoeken van de voorstellingen.

Wij zoeken een

Lid Raad van Toezicht

Portefeuille financiën

Het Balletorkest zoekt voor de portefeuille financiën een nieuw Lid voor de Raad van Toezicht. Hij of zij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring, en bij voorkeur tevens over toezichthoudende ervaring. Hij of zij is binnen de Raad van Toezicht sparringpartner van de algemeen directeur inzake financiën: denk aan jaarrekeningen, kwartaalrapportages, meerjarenplannen et cetera. Meer specifiek gaat het om het volgende profiel:

  • Bestuurlijke ervaring gewenst;
  • Toezichthoudende ervaring gewenst;
  • Ruime ervaring in een financiële functie met eindverantwoordelijkheid, bijvoorbeeld CFO of partner op een accountantskantoor;
  • Affiniteit met de culturele sector;
  • De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die bijdraagt aan de diversiteit van de Raad van Toezicht.

Solliciteren en praktische informatie
U kunt uw interesse kenbaar maken door uw cv en motivatiebrief te mailen via onderstaande sollicitatiebutton. Wij ontvangen deze graag uiterlijk 23 maart 2023.

De selectiegesprekken worden gepland op 4 april 2023 op het kantoor van Het Balletorkest.

Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van de procedure. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen via info@hetballetorkest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.