Graphic Matters: Communicatie- & PR-coördinator

Graphic Matters in Breda zoekt een Communicatie- & PR-coördinator voor 0,89-1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 22-02-2023Sinds 2008 presenteert Graphic Matters het werk van visueel eigenzinnige, maatschappelijk betrokken en/of sociaal kritische ontwerpers. Door ontwerpers en jongeren bewust te maken van de impact van grafisch ontwerp, stimuleren we visuele geletterdheid en dragen we bij aan verbinding en gelijkheid in de samenleving.

We tonen door ontwerpers zelf geïnitieerde projecten die blijk geven van een unieke praktijk en visie op de rol van de ontwerper. De presentaties vinden veelal plaats in een openbare context en creëren zo ruimte voor dialoog. Ons programma biedt ontwerpers én jongeren kans om nieuwe kennis en kunde op te doen. Vanaf 2023 is er een doorlopend programma.

Deel jij onze passie voor visuele communicatie? Hou je van verhalen vertellen en relaties opbouwen? Bezwijk je niet onder druk of strakke deadlines? Krijg je een kick van het genereren van media-aandacht? Lees dan verder!

Communicatie- & PR-coördinator

0,89 – 1 fte

We zoeken
Per 01-04-2023 (of eerder, indien mogelijk) zijn we op zoek naar een Communicatie- & PR-coördinator (m/v/x). In deze functie ben je verantwoordelijk voor het aanmoedigen, bevorderen en opzetten van communicatie met onze doelgroepen, partners en stakeholders.

Wat bieden we jou?
De vacature betreft 0,89 – 1 fte waarbij werkzaamheden voor Graphic Matters worden gecombineerd met vergelijkbare taken voor Blind Walls Gallery.

 • € 2.532 – € 2.852 (op basis van 36 uur per week).
 • Vast contract na 12 maanden.
 • Mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • 8% vakantietoeslag + eindejaarsuitkering.
 • Reiskostenvergoeding tot 75 km per dag.
 • Scholings-/ontwikkelingsbudget voor werknemers.
 • Overurencompensatie door extra vrije tijd.

We werken met een klein team (10 fte/12 collega’s) in een informele, maar ambitieuze organisatie.

Wie ben jij?
Jij bent iemand die onze boodschap op een aansprekende manier naar doelgroepen, belanghebbenden, stakeholders en media vertaalt. Hiervoor heb je kennis van het relevante (vak)medialandschap, ervaring met persbenadering en strategische kennis over de inzet van socialmedia-content en -kanalen.

We verwachten dat je affiniteit hebt met visuele communicatie en kunst in de openbare ruimte. Jij bent iemand met denk- en werkniveau hbo, bij voorkeur aangevuld met een specialistische master/wo-scholing of minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Wat ga je doen?
Als Communicatie & PR Coördinator werk je samen met de Marketing & Innovatie Coördinator, Merk Ontwikkelaar, Communicatie Ontwikkelaar en Vormgever(s) aan de promotie van ons programma aanbod. Hierbij vervul je zowel een strategische als uitvoerende rol.

Jij bent verantwoordelijk voor

 • Het opstellen en bijhouden van plannen en begrotingen.
 • De kennisborging, verbetering en het delen van successen met stakeholders, door middel van evaluaties.
 • Eindverantwoordelijkheid voor socialmedia-content, website en persbenadering.
 • Het up-to-date blijven over relevante media.
 • Het imago bewaken en ontwikkelen.

Voor vragen over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen via 076-887 99 40. Jouw sollicitatie (motivatie + cv) stuur je voor 22 februari 2023 naar dennis@graphicmatters.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.