FleCk: Communicatie-medewerker

FleCk – Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland in Lelystad zoekt een Communicatiemedewerker voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 08-02-2023FleCk is het expertisecentrum cultuureducatie voor Flevoland. Wil je als school, schoolbestuur of culturele organisatie aan de slag met cultuuronderwijs en heb je behoefte aan advies, netwerken, scholing, innovatie en ondersteuning op dit gebied? Dan is FleCk het aanspreekpunt. Samen met onze lokale partners in alle zes de Flevolandse gemeenten werken we eraan cultuuronderwijs een vast onderdeel op scholen te maken. Meer informatie: www.cultuureducatieflevoland.nl.

We werken nauw samen met Kunstlink Flevoland, waar je in de praktijk ook voor kunt worden ingezet. Kunstlink Flevoland versterkt en verbindt kunstmakend Flevoland. Kunstlink is er voor iedereen die kunst maakt, beoefent of organiseert in de vrije tijd. Meer informatie.

FleCk en Kunstlink zijn onderdeel van Stichting de Kubus in Lelystad. Stichting de Kubus omvat ook Kubus, centrum voor kunsteducatie, cultuurparticipatie en amateurkunst. Stichting de Kubus heeft circa 70 medewerkers, met relatief veel parttimers (32 fte). Meer informatie.

FleCk zoekt per 1 april 2023 of zo snel mogelijk een nieuwe

Communicatiemedewerker

0,4 fte

Wil jij de Flevolandse cultuureducatie en amateurkunst op een inspirerende manier zichtbaar maken? Heb je een vlotte pen, expertise op het gebied van social media en ben je op zoek naar een leuke parttimebaan of opdracht in de kunst en cultuur in Flevoland? Dan is FleCk op zoek naar jou!

De functie in het kort
We zoeken een communicatiemedewerker die in nauwe samenwerking met de communicatieadviseur van FleCk en Kunstlink Flevoland zorgt voor een kwalitatief goede uitvoering van communicatiewerkzaamheden. Standplaats: Lelystad.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen van de communicatieadviseur.
 • Schrijven van nieuws- en persberichten rondom verschillende projecten.
 • Social mediamanagement en monitoring.
 • Berichten en lespakketten op websites plaatsen en websites onderhouden.
 • Opstellen van nieuwsbrieven.
 • Meehelpen tijdens evenementen.
 • Mooie verhalen ophalen in scholen en/of bij culturele instellingen tijdens culturele activiteiten, ontwerpsessies en netwerkevenementen die wij organiseren.
 • Algemene communicatieondersteuning ten behoeve van projecten.

Wat breng je mee?

 • Je past bij ons wanneer je affiniteit hebt met cultuureducatie, onderwijs, amateurkunst en talentontwikkeling. Je bent (recent) afgestudeerd in een relevante opleiding (mbo 4 of hbo) en/of hebt een paar jaar werkervaring als communicatiemedewerker.
 • Jij snapt wat we moeten communiceren voor wie, op welk medium en met welk doel.
 • Je hebt een zelfstandige en zorgvuldige werkhouding, je pakt snel dingen op en maakt ze eigen.
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende projecten en belanghebbenden.
 • Je bent redactioneel uitstekend.
 • Je werkt resultaatgericht en kan goed prioriteiten stellen.
 • Je hebt kennis van MailChimp, WordPress en Adobe software.
 • Ervaring met fotograferen en/of filmen is een pre.

Wij bieden
Een leuke werkplek bij een klein team waarin de werksfeer open en informeel is. We zijn een lerende organisatie: ideeën en trajecten waarin je wilt groeien worden omarmd. Je werkt vanuit ons unieke gebouw de Kubus in Lelystad, waar ook amateurkunstenaars en cultuurdocenten kind aan huis zijn. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO KE/OB. Inschaling in schaal 7.

Interesse?
Dan zien we jouw motivatie en cv graag tegemoet. Iedereen is welkom om te solliciteren. Waar je vandaan komt, waar je woont of van wie je houdt: iedereen wordt gewaardeerd. Stuur je sollicitatie vóór donderdag 9 februari 2023 naar: info@dekubuslelystad.nl. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 20 februari of dinsdagochtend 21 februari en maandag 27 februari’2023. Aanvullende informatie bij Nelleke Brand, communicatieadviseur FleCk en Kunstlink Flevoland, 0643081307of e-mail: nelleke@cultuureducatieflevoland.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.