Festival van het Andere Theater: Productieleider Festival

Festival van het Andere Theater in Leiden zoekt een Productieleider Festival voor een nader te bepalen aantal uren | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-02-2023Wat is theater in de huidige samenleving? Waar begint theater en eindigt de samenleving en andersom?

Het Leidse Festival van het Andere Theater (FAT) wordt georganiseerd door Theater Ins Blau en Theater De Generator. Het FAT is een tweejaarlijks festival met als doel zowel publiek dat nog nooit een theater van binnen heeft gezien, als traditionele theaterbezoekers, nieuwe vormen van theater te laten zien. Met scherpe voorstellingen raken we de rand van theater aan, tot het punt dat men zich afvraagt: “is dit nog wel theater?”. Een festival waar je bijzonder theater ontdekt, uitdagende makers ontmoet en je blik op de wereld verbreedt.

Met het FAT willen de organisatoren een context scheppen die de samenleving binnen de muren van het theater brengt en theater terugbrengt in de samenleving. Door de vaste rollen van plaats, publiek en productie los te laten, willen we ontmoeting en debat stimuleren.

Voor de editie van 2023 zoeken we een

Productieleider Festival

nader te bepalen aantal uren

Functieomschrijving
In juni 2023 is de derde editie van het Festival van het Andere Theater. Wij zoeken per 15 maart 2023 een Productieleider die het festival op de diverse locaties in samenspraak met de makers en de locaties organiseert. Je verzorgt de logistiek van het festival zoals de medewerkersplanning, werving vrijwilligers, technische faciliteiten. Je maakt afspraken met makers, technici, vrijwilligers en locaties, je regelt vergunningen en horeca, stuurt een productie-assistent aan en bewaakt de productiebegroting. Je coördineert de bouw en de breek van het festival. Je maakt hierbij gebruik van bestaande mogelijkheden op de diverse locaties en de faciliteiten van Theater Ins Blau en Theater De Generator. Je ondersteunt/informeert de programmeurs van Theater Ins Blau en Theater De Generator en stemt, waar nodig, af met de kwartiermaker van het festival.

Je bent zowel tijdens de, aan het festival voorafgaande interventies, als tijdens het festival volledig beschikbaar. De interventies in de wijken vinden plaats in mei.

Het festival vindt dit jaar plaats van 2 t/m 5 juni in de Leidse wijken De Kooi, De Waard en De Merenwijk.

Wij vragen:

 • goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • flexibele en proactieve werkhouding, doel- en resultaatgericht. Je signaleert knelpunten en problemen voordat een ander deze ziet en handelt ze af, dan wel lost ze zoveel mogelijk zelfstandig op;
 • positieve grondhouding;
 • stressbestendig;
 • communicatief;
 • in bezit van rijbewijs (een eigen auto is een pre);
 • ervaring als productieleider in theater of bij festival;
 • ZZP-er/freelancer
 • beschikbaar in maart, april, mei en begin juni

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en gevarieerde opdracht die theater en maatschappij bij elkaar brengt;
 • Grote uitbreiding van eigen netwerk op cultureel en maatschappelijk vlak;
 • We zijn flexibel ten aanzien van werktijden.

Omvang van de klus
Verwachting tot eind april 2 dagen per week, uitlopend naar 4 dagen per week vlak voor en tijdens het festival met na afloop nog wat nazorg tot 15 juni.

Reacties zijn welkom via een mail naar Mirjam Hensgens, zakelijk leider Theater Ins Blau: mirjam@theaterinsblau.nl.

Reacties graag met een cv en motivatiebrief. De reactietermijn voor deze functie loopt tot 15 februari 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.