Festival van het Andere Theater: Communicatie-medewerker Festival

Festival van het Andere Theater in Leiden zoekt een Communicatiemedewerker Festival voor een nader te bepalen aantal uren | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-02-2023Wat is theater in de huidige samenleving? Waar begint theater en eindigt de samenleving en andersom?

Het Leidse Festival van het Andere Theater (FAT) wordt georganiseerd door Theater Ins Blau en Theater De Generator. Het FAT is een tweejaarlijks festival met als doel zowel publiek dat nog nooit een theater van binnen heeft gezien, als traditionele theaterbezoekers, nieuwe vormen van theater te laten zien. Met scherpe voorstellingen raken we de rand van theater aan, tot het punt dat men zich afvraagt: “is dit nog wel theater?”. Een festival waar je bijzonder theater ontdekt, uitdagende makers ontmoet en je blik op de wereld verbreedt.

Met het FAT willen de organisatoren een context scheppen die de samenleving binnen de muren van het theater brengt en theater terugbrengt in de samenleving. Door de vaste rollen van plaats, publiek en productie los te laten, willen we ontmoeting en debat stimuleren.

Voor de editie van 2023 zoeken we een

Communicatiemedewerker Festival

nader te bepalen aantal uren

Functieomschrijving
In juni 2023 is de derde editie van het Festival van het Andere Theater. Wij zoeken per 15 maart 2023 een communicatiemedewerker die het festival op de kaart zet in Leiden en omgeving. De communicatie is gebaseerd op de kernwaarden van het FAT en richt zich op de bewoners in de wijken, zowel de theaterliefhebbers als degenen die nog nooit in een theater zijn geweest.

Het festival vindt dit jaar plaats van 2 t/m 5 juni in de Leidse wijken De Kooi, De Waard en De Merenwijk. Als communicatiemedewerker vertaal je de kernwaarden van het festival naar een marketingstrategie en verwerkt dit tot een uitvoerbaar communicatieplan dat je zelf uitvoert. In je communicatieplan is er aandacht voor het betrekken van wijkbewoners en verleid je theaterliefhebbers en professionals om naar het festival te komen. Je ondersteunt/informeert de programmeurs van Theater Ins Blau en Theater De Generator

Waar nodig stem je af met de kwartiermaker van het festival en maakt gebruik van de marketinginstrumenten van de beide theaters en de locaties. Je onderhoudt contacten met pers, ambassadeurs in de wijk, locaties en makers. Je verzorgt de social media en ontwikkelt campagnes. Tijdens de festivaldagen zorg je voor verslaglegging van de verschillende onderdelen. Wij kunnen erop vertrouwen dat je binnen het beschikbare marketingbudget blijft en tijdig terugkoppelt wanneer je op dit punt een uitdaging voorziet.

Wij vragen:

 • Een initiatiefrijk, ondernemend en daadkrachtig communicatietalent met probleemoplossend vermogen;
 • Je hebt een creatieve en klantgerichte denkwijze;
 • In staat om zowel strategisch als hands-on te acteren;
 • Relevante HBO /WO opleiding;
 • Ervaring als allround Marketeer met zowel off- als online kanalen;
 • Beheersing relevante programma’s (wordpress, photoshop), sociale media en vlotte pen in Nederlands en Engels;
 • Kennis/ervaring in de kunstensector is een pre;
 • ZZP-er/freelancer;
 • Per 15 maart beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en gevarieerde opdracht die theater en maatschappij bij elkaar brengt;
 • Grote uitbreiding van eigen netwerk op cultureel en maatschappelijk vlak;
 • We zijn flexibel ten aanzien van werktijden.

Omvang van de klus
Verwachting tot eind april 2 dagen per week uitlopend naar 4 dagen per week vlak voor en tijdens het festival met na afloop nog wat nazorg tot 15 juni.

Reacties zijn welkom via een mail naar Mirjam Hensgens, zakelijk leider Theater Ins Blau: mirjam@theaterinsblau.nl.

Reacties graag met een cv en motivatiebrief. De reactietermijn voor deze functie loopt tot 15 februari 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.