Eye Filmmuseum: Marketingmanager Tentoonstellingen

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt een Marketingmanager Tentoonstellingen voor 30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-02-2023Eye is het enige filmmuseum van Nederland en is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye bewaart en beheert een collectie van meer dan 50.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot, in samenwerking met de filmsector, de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling. Als museum wil het voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, economische, culturele en religieuze achtergrond; hetzelfde geldt voor gender, seksuele voorkeur, leeftijd en beperking. Eye stelt zich tot doel gelijkheid, inclusie en diversiteit te waarborgen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Eye Filmmuseum is per 1 april 2023 op zoek naar een nieuwe

Marketingmanager Tentoonstellingen

30 uur per week (0,83 fte)

Jouw rol binnen de afdeling Marketing & Communicatie
Als marketingmanager Tentoonstelling ben je verantwoordelijk voor de marketing van de tentoonstellingen in Eye, de daarbij horende filmprogrammering, en de Eye on Art programmering over het grensgebied van beeldende kunst en film. De komende periode is er extra aandacht voor de nieuwe (digitale) strategie van het filmmuseum en het leveren van extra inspanningen voor het bereiken van een diverser publiek.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen en uitvoeren van marketing- & communicatieplannen van de jaarlijkse tentoonstellingen. Vooral het vertalen van inhoud naar een wervende publiekscampagne is belangrijk – dit gebeurt in nauwe samenspraak met het tentoonstellingsteam.
 • De marketing en communicatie voor de vaste reeks Eye on Art, over het grensgebied van beeldende kunst en film.
 • Selecteren, analyseren en rapporteren van marktinformatie en het opstellen van campagnes op basis van verzamelde data.
 • Opstellen en bewaken van marketingplannen en -begroting; beheren van een deelbudget.
 • Initiëren van online marketingcampagnes; afstemmen met het interne online team en externe partners.
 • Onderhouden van een professioneel netwerk , waaronder contacten met relevante (media)partners.

Jouw profiel

 • Aantoonbare affiniteit met een culturele werkomgeving; passie voor film, beeldende kunst en tentoonstellingen.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met (digitale) marketing- en communicatiestrategieën.
 • Goed kunnen formuleren en realiseren van operationele doelstellingen.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlandse als in het Engels.
 • Creatief, resultaatgericht, initiatiefrijk en organisatorisch sterk;
 • Bereidheid om af en toe ‘s avonds te werken in verband met openingen en premières van programma’s.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving op een geweldige plek in Amsterdam, met leuke, enthousiaste collega’s. Je kunt samen met een vriend, vriendin of collega gratis naar de film, de tentoonstellingen bezoeken en tegen korting een kopje koffie of thee drinken in het restaurant, of winkelen in Eye Shop. Ook kan je gebruikmaken van de thuiswerkregeling en het Fietsplan.
Het betreft een functie voor 30 uur per week, voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris is conform het Arbeidsvoorwaardenreglement van Eye (schaal 9: minimaal € 2.940,- en maximaal € 3.849,- bruto per maand op basis van 36 uur, excl. 8 procent vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? We nodigen je uit te reageren vóór 5 februari 2023 via vacatures@eyefilm.nl, ter attentie van Monique Aartsen, hoofd P&O, onder vermelding van ‘marketingmanager Tentoonstelling’.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Lisette Ruijtenberg, hoofd Marketing & Communicatie, lisetteruijtenberg@eyefilm.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 13 februari 2023. De tweede ronde van de gesprekken vindt plaats op dinsdag 21 februari 2023.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.