De KunstSalon: Stagiair(e)

De KunstSalon in Utrecht zoekt een Stagiair(e) voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 09-02-2023De KunstSalon staat al 30 jaar voor kunsthistorische expertise, deskundig advies en een passie voor hedendaagse, figuratieve kunst. Door de mix van gevestigde namen en veelbelovende, nieuwe kunstenaars, is het aanbod altijd fris, actueel en divers. De steeds wisselende en met zorg samengestelde collectie omvat onder meer schilderijen, bronzen beelden, grafiek, tekeningen en fotografie. Naast de galerie aan de Oudegracht te Utrecht is De KunstSalon eveneens actief in de zakelijke markt en op verschillende kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

Op zoek naar een meeloopstage waar geen enkele dag hetzelfde is? Kom dan stage lopen bij De KunstSalon! De ene dag ben je in de galerie en assisteer je bij het maken van tentoonstellingen en help je onze klanten. De andere dag sta je op een kunstbeurs waarbij je helpt met het inrichten van de stand en waar wij je een kijkje achter de schermen geven in deze interessante wereld. Je ontmoet kunstenaars, bent aanwezig bij onze evenementen (lezingen, openingen etc.) en leert alles over het galeriewezen. Daarnaast krijg je bij ons ook nog de vrijheid om je eigen ideeën uit te voeren.

De KunstSalon, galerie, advies en uitleen, is op zoek naar een

Stagiair(e)

24 uur per week – minimaal 3 dagen per week voor de duur van 5 maanden

Werkzaamheden

 • Assistentie bij de organisatie van tentoonstellingen, kunstbeurzen en evenementen
 • Ondersteuning bij ontvangst van klanten en onderhoud van netwerk
 • Communicatie (social media, nieuwsbrief, website etc.)
 • Administratieve taken

Jouw profiel

 • Student met een opleiding gerelateerd aan de culturele sector of sector communicatie.
 • Beschikbaar per direct.
 • Je bent accuraat, zelfstandig en enthousiast.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je denkt in mogelijkheden en bent in staat snel te kunnen schakelen.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht en communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent flexibel inzetbaar.
 • Woonachtig in Utrecht is een pré.

Wij bieden
Een leuke stageplek in een dynamisch bedrijf, waarbij ieder facet van het galeriewezen aan bod komt en waar jij de ruimte krijgt om jouw talenten te ontwikkelen. Je krijgt een stagevergoeding van € 250,- netto per maand.

Geïnteresseerd?
Ben je na het lezen van de vacature enthousiast geworden voor een stageplaats in onze organisatie? Stuur uiterlijk 6 februari 2023 je motivatie, cv en foto per mail naar info@dekunstsalon.com t.a.v. Miranda Boodt.

Er wordt geen telefonische informatie over de vacature verstrekt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.