de Doelen: Vrijwilligerscoördinator

De Doelen in Rotterdam zoekt een Vrijwilligerscoördinator voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Doelen is aan het veranderen. Niet in de kern als concert- en congresgebouw, maar we zijn juist méér dan dat; we zijn een plek waar iedere Rotterdammer of van buiten dagelijks wil zijn. Voor inspiratie, ontspanning, en ontwikkeling op het hoogste niveau. We zullen in dit nieuwe tijdsgewricht alle mogelijkheden exploreren om synergie te creëren met partners, zowel creatief als zakelijk.

We gaan van een faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s denken we aan functies als een Studio voor media en hybride congressen, Radio en TV opnames (onderwijs, lokaal en nationaal), een opname-studio voor bandjes en een extra sta-zaal voor pop, jazz & beyond. We worden een People’s Palace, waar 24/7 wat te doen is.

De Doelen staat midden in de maatschappij. Er is bij ons ook plek voor vrijwilligers in de hospitality. Hierom zijn we op zoek naar een

Vrijwilligerscoördinator

24-32 uur per week

Vrijwillige collega’s zijn zeer belangrijk voor de Doelen. Aan jou de taak om in samenwerking met de afdeling HR een vrijwilligerspool op te zetten van minimaal 80 vrijwilligers en deze groep te coördineren. We streven ernaar dat deze vrijwilligers zich net als onze medewerkers onderdeel voelen van de Doelen en dit met trots uitdragen. De vrijwilligerscoördinator coördineert het vrijwilligerswerk en het vrijwilligersbeleid in de breedste zin van het woord binnen de Doelen. Onder jouw toezicht groeit deze cruciale medewerkersgroep zowel kwantitatief als kwalitatief. Daarnaast plan je de roosters van deze groep vrijwillige medewerkers.

Je hebt een toezichthoudende rol en zorgt voor de functionele aansturing op de werkvloer.

Takenpakket

 • Het coördineren van het vrijwilligerswerk binnen de Doelen (medeverantwoordelijkheid voor onder andere het vrijwilligersbeleid, de ondersteuning en belangenbehartiging van vrijwilligers);
 • Het aansturen van de vrijwilligers binnen de Doelen (verantwoordelijk voor onder andere de aansturing, plaatsing, planning en begeleiding van vrijwilligers);
 • Het mede-ontwikkelen, vaststellen, uitvoeren en bijstellen van het vrijwilligersbeleid in samenwerking met de HR-afdeling;
 • Het ontwikkelen en bewaken van de taakafbakening tussen betaalde krachten en vrijwilligers;
 • Het werven en selecteren van vrijwilligers in samenwerking met de HR-afdeling, waarbij vergroten van diversiteit een aandachtspunt is;
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van de begeleiding van vrijwilligers;
 • Het aansturen van de vrijwilligers op de werkplek.

Jij

 • Het behartigen van de belangen van de vrijwilligers;
 • Deskundigheid op het gebied van werken met vrijwilligers;
 • Zelfstandig kunnen werken (prioriteiten bepalen, leidinggeven, overleggen, problemen oplossen, keuzes maken);
 • Goede sociale vaardigheden;
 • Goede leidinggevende vaardigheden;
 • Kan werken onder stress tijdens piekmomenten;
 • Aantoonbare relevante (leidinggevende) horeca-ervaring, bij voorkeur met grootschalige evenementen;
 • Geen bezwaar tegen flexibele werkdagen en uren, waaronder weekend- en avonddiensten en feestdagen;
 • Gastvrijheid zit in je DNA.

Wij bieden
Een afwisselende baan voor 24-32 uur in de week. Daarnaast werk je in een inspirerende werkomgeving bij een van de drukst bezochte muziekpodia van Nederland. Salariëring geschiedt in schaal 5 of 6 (afhankelijk van ervaring) conform de cao voor de Nederlandse Podia.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.