De Balie: Medewerker Productie en Verhuur

De Balie in Amsterdam zoekt een Medewerker Productie en Verhuur voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 19-02-2023In het hart van Amsterdam produceert De Balie talkshows en publieke programma’s over thema’s die ons allemaal aangaan voor zeer veel verschillende groepen. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving.

In bijna 40 jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende gesprekken en ontmoetingen, films en kunstprojecten. Onze programma’s zijn vaak een mengvorm met kunst: film, theater, literatuur, muziek of beeldende kunst.

We zijn per direct op zoek naar een

Medewerker Productie en Verhuur

32 tot 40 uur per week

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de commerciële en culturele verhuur van zaalruimten, faciliteiten en de levering van aanvullende diensten voor evenementen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning van verhuur- en eigen producties. Je behoudt het overzicht op alle geplande evenementen en eventuele knelpunten en onderhoudt contacten met (nieuwe) huurders en gebruikers.

Als medewerker productie en verhuur overleg je over inhoudelijke, technische en organisatorische aspecten en voorzieningen. Je geeft opties af, stelt offertes op en voert contractbesprekingen met huurders en gebruikers. Je houdt toezicht op verhuurplanning, draaiboeken en draagt de informatie over aan de interne organisatie. Je doet voorstellen ten aanzien van tarieven, verbeteringen in de organisatie en promotie en acquisitie. Je controleert verhuurfacturen op volledigheid, en zet de facturen klaar voor facturatie voor de afdeling financiën. Ook draag je zorg voor het aanpassen van resources en zoekt naar verbeteringen binnen bestaande werkwijze. Uitvoering van regiediensten tijdens voorstellingen / evenementen kan een onderdeel vormen van de functie.

Wat ga je doen?

 • Het aannemen en verwerken van zowel eigen producties als verhuuractiviteiten.
 • Het maken van offertes en begrotingen voor verhuur en (co-)producties.
 • Contact onderhouden met verhuurpartijen, programmamakers en (co-)producenten.
 • Je bent aanspreekpunt voor partijen en onze eigen programmamakers.
 • Overzicht behouden van verhuur en eigen programmering en ondervangen van knelpunten.
 • Proactief verbetervoorstellen doen en veranderingen in gang zetten.
 • Banquetingwensen inventariseren, overdragen aan horeca en (laten) controleren van accurate uitvoering.
 • Indien nodig instrueren van banqueting- en techniekmedewerkers bij de uitvoering.
 • Actief benaderen van leads voor potentiele verhuurpartijen en upsell stimuleren.
 • Het klaarzetten van facturen voor administratie.

Wie zoeken we? Je…

 • Hebt een klantgerichte en praktische instelling.
 • Kan werken in teamverband met verschillende disciplines.
 • Bent sterk in organiseren, enthousiasmeren en communiceren.
 • Kan goed improviseren en bent creatief inspirerend.
 • Je ziet kansen en weet deze in te zetten voor optimale omzet.
 • Bent bereid ’s avonds en in het weekend te werken.

Wat breng je mee?
Naast de eigen specifieke kennis en vaardigheden voor de uit te voeren functie, vindt De Balie dat iedere werknemer voldoende mate van zelfstandigheid, flexibiliteit, initiatief, creativiteit, goede sociale vaardigheid en representativiteit moet bezitten voor het beoefenen van zijn of haar functie.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband van 32-40 uur per week met een salaris van tussen de € 2.300,- tot € 2.800,- op basis van fulltime (40 uur), afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • De mogelijkheid om naar hartenlust onze programma’s en films te bezoeken.
 • De kans om je te ontwikkelen op een prominente plek waar altijd wat gebeurt.
 • Een inspirerende, dynamische en internationale werkplek in het hart van Amsterdam.
 • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s.

Solliciteer
Stuur voor 19 februari 2023 je motivatiebrief met CV onder vermelding van ‘Sollicitatie Medewerker Productie en Verhuur naar hr@debalie.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Lisbeth Anker via lisbeth.anker@debalie.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.