CultuurSchakel: Hoofd Cultuurbeoefening

CultuurSchakel in Den Haag zoekt een Hoofd Cultuurbeoefening voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-02-2023Kunst en cultuur is van onschatbare waarde voor onze stad. Daarom werkt CultuurSchakel aan een goed, divers, inclusief en levendig Haags kunst- en cultuurklimaat, zowel op school als in de vrije tijd. Hiervoor ondersteunen wij scholen, culturele instellingen en culturele aanbieders met advies en subsidie. Ook vind je bij ons alles wat er op cultureel gebied in Den Haag te doen is in de vrije tijd. We laten zien welk cursusaanbod er is en verbinden vraag en aanbod.

Voor ons team Cultuurbeoefening zoeken wij een:

Hoofd Cultuurbeoefening

32 uur per week

Het werkveld
In Den Haag zijn er honderden culturele aanbieders. Dit zijn bijvoorbeeld dans-, muziek- of theaterdocenten, toneel- en muziekverenigingen en culturele initiatiefnemers. CultuurSchakel ondersteunt al die Haagse aanbieders. Bijvoorbeeld door subsidie te verlenen, te adviseren over artistiek inhoudelijke en zakelijke onderwerpen of organisaties aan elkaar te koppelen. We helpen mensen in Den Haag bij het vinden van vrijetijdsaanbod op het gebied van onder andere dans, muziek, media, beeldende kunst, theater en literatuur. Maar ook maken we inzichtelijk wat er te doen is, waar je cursussen volgt of voorstellingen bezoekt. Met ons programma BinnenBuiten werken we aan vraaggericht cultuuraanbod in de wijken. Ons doel is dat kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zoveel mogelijk kansen krijgen om aan kunst en cultuur te doen en hun talenten te ontwikkelen. Niet alleen onder schooltijd, maar vooral ook in hun eigen vrije tijd en in hun eigen buurt.

Over het team
Het team bestaat uit circa acht tot tien personen, waaronder adviseurs, een projectcoördinator en ondersteunende functies. Ook het subsidieloket hoort bij jouw afdeling. Het team is divers, en ieder heeft zijn eigen kennis en werkgebied. Jouw rol is leiding geven aan de afdeling, implementeren en uitvoeren van beleid, activiteitenplannen en projecten. Je bent lid van het managementteam en daarmee mede verantwoordelijk voor het operationeel houden van de organisatie en beleidsontwikkeling. Je zet CultuurSchakel in de stad op de kaart door een groot netwerk te onderhouden en breed uit te dragen wat wij doen.

Dit ga je doen
In deze functie benut je de kracht van de afdeling Cultuurbeoefening en tevens maak je deel uit van het managementteam.

 • Je geeft leiding aan de afdeling en biedt heldere kaders.
 • Je hebt oog voor talent van je medewerkers en weet het beste uit hen te
  halen.
 • Je hebt een coachende en verbindende stijl van leidinggeven.
 • Je draagt als MT lid bij aan beleidsontwikkeling van de organisatie.
 • Jij overziet de grote lijn en houdt de financiële kaders in het oog.
 • Je bouwt in- en externe relaties op en onderhoudt deze en zet
  CultuurSchakel zo nóg beter op de kaart.

Kortom, jij bent degene die het team Cultuurbeoefening inspireert, begeleidt, kaders geeft en de organisatie intern en extern vertegenwoordigt.

Wij vragen

 • Ruime ervaring in verbindend leidinggeven aan een divers team van
  zelfstandige professionals.
 • Een prima netwerker met gevoel voor verhoudingen.
 • Iemand die aantoonbaar kennis heeft van de culturele sector.
 • Iemand die in staat is vanuit visie en inhoud te opereren.
 • Iemand met een visie op diversiteit en inclusie die dit vertaalt in
  duidelijke acties en professioneel handelen.

Bovendien is onze ideale kandidaat

 • Iemand die affiniteit heeft met cultuurbeoefening in de vrije tijd.
 • Iemand die kansen ziet en openstaat voor initiatieven en ideeën vanuit
  het team en het werkveld.
 • Iemand die in of in de buurt van Den Haag woont.

Wat bieden wij?

 • Een zelfstandige functie met een enthousiast team.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de mogelijkheid van
  verlenging en uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Inschaling in schaal 11 of 12, CAO kunsteducatie, afhankelijk van leeftijd
  en ervaring.
 • Een uitstekende cao en een goede pensioenvoorziening.
 • Een baan op een prachtige locatie in hartje Den Haag. De tram stopt
  voor de deur.

Ja, ik wil deze baan!
Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Dat kan door vóór 13 februari 2023 te solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton. Daar kun je jouw gegevens invullen en je CV en motivatiebrief uploaden. In je motivatiebrief willen we graag lezen wat jou de ideale kandidaat maakt, welk perspectief je meeneemt voor onze organisatie, en wat jouw visie is op leiderschap en diversiteit en inclusie.

Wil je liever eerst meer informatie? Dat kan ook. Stuur dan een mailtje aan de directeur, Marijn Cornelis, via marijncornelis@cultuurschakel.nl. Als je liever door haar gebeld wordt laat dan je telefoonnummer achter.

CultuurSchakel onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. We kijken uit naar kandidaten die de diversiteit binnen het team versterken.

Voor in je agenda
Je kunt vast noteren dat de eerste gesprekken plaatsvinden op 22 en 23 februari 2023. De tweede gespreksronde is gepland op 9 maart 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.