Creatieve Coalitie: Medewerker Marketing & Communicatie

Creatieve Coalitie in Amsterdam zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-02-2023Wij zijn de Creatieve Coalitie. Wij zijn een vereniging van 44 belangenorganisaties uit de culturele en creatieve sector die in totaal meer dan 45.000 leden vertegenwoordigen. Samen maken we ons sterk voor de positie van iedereen die werkt in de culturele en creatieve sector. We strijden voor een goede, veilige en eerlijke arbeidsmarkt in onze sector. Fair Practice, waaronder Fair Pay, Fair Share en Fair Chain, zijn de prioriteiten van de Creatieve Coalitie voor de komende periode.

De vereniging bevindt zich, na een oprichtingsfase, in een transitie naar stabilisering. Er ligt binnen deze functie veel nadruk op het verbinden en professionaliseren van de leden in de vereniging, kennisopbouw en externe vertegenwoordiging van de vereniging. Afgelopen jaren heeft de Creatieve Coalitie samen met haar leden een steeds stevigere positie in de politiek van Den Haag verworven en de stem van de werkenden vertegenwoordigd. Het is mede aan de nieuwe M&C medewerker om deze ontwikkelingen over het voetlicht te brengen en de Coalitie bekendheid te geven.

Wil je meer weten over wat we doen, kijk dan op onze website.

Heb je hart voor kunst en cultuur? Wil jij bijdragen aan een eerlijke arbeidsmarkt voor de culturele en creatieve sector? Ben je een ervaren M&C medewerker? Weet jij wat er nodig is om een vereniging verder te professionaliseren en bekend te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Medewerker Marketing & Communicatie

24 uur per week

Wie zoeken we?
Je komt te werken in een bevlogen omgeving met hardwerkende leden in hun eigen beroepspraktijk in de culturele en creatieve sector. Je hebt hart voor de culturele en creatieve sector en de arbeidsmarktproblematiek die daar is. Wij zoeken een enthousiaste collega, die het leuk vindt om in een politieke omgeving onze marketing en communicatie mede vorm te geven. Iemand die in staat is om missie, strategie en doelstellingen om te zetten naar marketing en communicatiebeleid en ook de uitvoering vorm kan geven. Verbinding zoeken met de leden is van groot belang. Daar doe jij het immers allemaal voor. Je kan goed luisteren, vragen stellen en analyseren. Je bent in staat om uit vele meningen de gemene deler te halen. Je bent koersvast en weet alle uitingen terug te brengen naar de missie, strategie en doelstellingen van de Creatieve Coalitie. Je houdt overzicht over alle activiteiten en de budgetten daarvan.

Je legt verantwoording af aan de directeur en werkt nauw samen met al je collega’s en, afhankelijk van de activiteit, met het bestuur. Het bestuur bestaat uit minimaal vijf en maximaal tien leden.

De werkorganisatie ondersteunt de vereniging en het bestuur. De werkorganisatie bestaat uit een directeur (0,8 fte) een bureausecretaris (0,6 fte) een projectleider (0,8 fte) een marketing- en communicatiemedewerker (0,6 fte) en inzet op (freelance) projectbasis.

Wat ga je doen?

 • Het mede formuleren en aanscherpen van de marketing- en communicatiestrategie van de Creatieve Coalitie.
 • Vertalen naar de content- en websitedoelstellingen, alsmede pers- en PR- activiteiten en overige communicatie- / marketingactiviteiten voor de Creatieve Coalitie.
 • Bijdragen aan het strategisch en duurzaam uitbouwen van het merk Creatieve Coalitie en het beheren van de schrijf- en huisstijl.
 • Zorgen voor zichtbaarheid van de Creatieve Coalitie bij alle (potentiële) leden en stakeholders, het coördineren van activiteiten ten behoeve van de Creatieve Coalitie (onder andere evenementen en campagnes).
 • Vaststellen van de contouren van de website naar content, opmaak en dergelijke en het beheer daarvan. Zorgen dat de aangeleverde teksten voldoen aan de schrijf- en huisstijl en dat deze passend en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep om te lezen.
 • (Mede) schrijven en of redigeren van de aangeleverde communicatie-uitingen, zoals (nieuws)brieven, lobby-brieven et cetera, zodat deze voldoen aan de schrijf- en huisstijl.
 • Bewaken van de doelstellingen en communicatiestijl van de Creatieve Coalitie, signaleren van afwijkingen, aanspreken van betrokkenen en (laten) aanbrengen van correcties.
 • Opstellen van persberichten en onderhouden van de lijst van relaties met de pers.
 • Het ontwikkelen en beheren van een producten- en dienstencatalogus aan de leden bestaande uit onder andere het aanbod van de leden zelf.
 • Het (mede) organiseren van activiteiten, seminars, bijeenkomsten die veelal het doel hebben om kennis te vergroten professionaliteit te optimaliseren.
 • Het verzorgen of organiseren van fysieke dan wel digitale uitingen ten behoeve van het promoten van de Creatieve Coalitie.

Wat hebben we nodig?
Je bent een uitstekende en doeltreffende communicator in woord en geschrift. Je bent in staat om kennis te vergaren, de consequenties daarvan te overzien voor de doelstellingen van de Creatieve Coalitie en de betekenis van informatie om te zetten in diverse vormen van communicatie. Je herkent en erkent de verschillende posities in de vereniging en je weet hoe je die invloed positief kan benutten voor het bereiken van de doelstellingen van de Creatieve Coalitie. Je herkent en onderkent diverse meningen, kan komen tot besluitvorming en daarin daadkrachtig optreden. Je bent effectief en doelmatig, kan goed plannen en organiseren. Je bent vooral een teamspeler en probeert projecten samen met de leden op te pakken. Je hebt minimaal HBO niveau en een flinke dosis ervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden we je?

 • De functie is in loondienst.
 • De functies is vooralsnog voor een periode van één jaar met – bij gebleken geschiktheid – is verlenging mogelijk.
 • De functie is vacant voor 24 uur, waar afhankelijk van de ervaring een bruto salaris tegenover staat van maximaal € 2.400,- voor 24 uur, exclusief vakantiegeld en exclusief eindejaarsuitkering van 3%.

We streven naar een goede balans van diverse achtergronden in ons bestuur en onze werkorganisatie, denk aan leeftijd, sekse, gender, ervaring en culturele achtergrond. Wij nodigen alle geïnteresseerden daarom van harte uit om te solliciteren.

Als je interesse hebt, mail dan je motivatie en CV voor 26 februari 2023 naar annemarieharmsen@decreatievecoalitie.nl, ter attentie van Anne-Marie Harmsen. Voor meer informatie: 06-46613250. Kennismakingsgesprekken worden in de laatste week februari en eerste week van maart gepland.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.