Cinekid: Stagiair(e) Educatie & Productie

Cinekid in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Educatie & Productie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 28-02-2023Cinekid, al 36 jaar het grootste internationale kinderfilmfestival ter wereld, brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld aansluitend bij de belevingswereld van kinderen. Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

Om deze missie te vervullen organiseert Cinekid in de herfstvakantie een festival met films, workshops en interactives in Amsterdam en in tientallen theaters in het land met meer dan 60.000 bezoeken. Professionals uit de hele wereld ontmoeten elkaar ook tijdens het festival en worden geïnspireerd door nieuwe inzichten en nieuwe projecten worden mogelijk gemaakt. Jaarrond bereikt Cinekid kinderen en professionals met een publieks-, en onderwijsprogramma samen met diverse partners en trainingsprogramma’s voor professionals.

Voor de afdeling Educatie zoeken wij een

Stagiair(e) Educatie & Productie

24 tot 32 uur per week – Drie/vier dagen per week, fulltime tijdens het festival
Idealiter vanaf maart tot en met oktober 2023.

Cinekid Educatie
De week voorafgaand aan het Cinekid Festival vind het scholenprogramma van Cinekid plaats. Een week lang bezoeken scholen uit heel Amsterdam, en uit het hele land het Cinekid Festival. Ze zien een film uit de Cinekid programmering met aansluitend een interactief randprogramma in de zaal op het gebied van film en nieuwe media. Ter voorbereiding op het bezoek aan het festival ontwikkelen we digitale lessen voor op school. Daarnaast geven we scholen de mogelijkheid het MediaLab te bezoeken. Een interactieve expositie met verschillende installaties, games en workshops van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland.
Naast het festival organiseert Cinekid Educatie jaarrond allerlei educatieve projecten in samenwerking met o.a. theaters, musea en bibliotheken. Tijdens deze projecten gaan kinderen op een actieve manier aan de slag met film en media, en het vertellen van hun eigen verhalen.

Wij bieden jou
Een interessante, leerzame omgeving en een kans om kennis te maken met de wereld van educatie en kinderfilm en -media. Cinekid is het grootste kindermedia festival ter wereld. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie. Je draait als stagiair volwaardig mee als medewerker.

De stage biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van het educatieve programma van het festival.

Functieomschrijving & werkzaamheden

 • Ontwikkeling van educatief materiaal bij films voor het onderwijs.
 • Ondersteunen in de werving van scholen en theaters (mailings, nabellen).
 • Contacten onderhouden met deelnemende scholen en locaties.
 • Ondersteunen bij het maken van planningen, draaiboeken en briefings.
 • Meedenken over educatieve randprogramma’s in de zaal.
 • Overige productionele taken tijdens het festival en daarbuiten.

Jouw profiel

 • Je hebt affiniteit met onderwijs en vindt het leuk om creatief aan de slag te gaan met het ontwikkelen van lesmateriaal.
 • Je hebt affiniteit met of interesse voor film en media.
 • Je vindt het geen probleem om gedurende de festivalperiode fulltime en op locatie aan de slag te zijn.
 • Je vindt het leuk deel uit te maken van een klein team waarin je je eigen taken en verantwoordelijkheden krijgt.
 • Je werkt nauwkeurig en kunt goed overzicht houden.
 • Je hebt een vriendelijke, en sociale werkhouding.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je hebt een proactieve werkhouding.

Wat krijg je ervoor terug

 • Je doet praktische ervaring op met het ontwikkelen van lesmateriaal en
  programma’s.
 • Je krijgt inzicht in de wereld van media & educatie.
 • Een breed netwerk en persoonlijk contact met diverse scholen en filmtheaters door heel Nederland en netwerkorganisaties in deze branche.
 • Je leert contact onderhouden met externe partijen en zakelijke partners.
 • Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een film en media-festival.
 • Je krijgt de kans om zelf verantwoordelijk te zijn voor de uitvoer van verschillende taken.
 • Er is een stagevergoeding beschikbaar van € 300-, per maand, bij 1,0 fte op basis van 40 uur per week.

Stageperiode
Idealiter vanaf maart tot en met oktober 2023. In overleg is een andere periode mogelijk. Drie of vier dagen per week en fulltime tijdens het festival. (Vakantie kan gedurende de stageperiode op worden genomen, in goed overleg)

Voor meer informatie en/of aanmelding met motivatiebrief en CV: Rianne Vogel, Hoofd Educatie, educatie@cinekid.nl.

Sluitingsdatum: 28 februari 2023

Cinekid is een inclusieve organisatie en staat open voor alle mensen in de samenleving. Wij willen bijdragen aan een arbeidsmarkt zonder discriminatie waarin iedereen gelijke kansen heeft. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.