Bibliotheek Rotterdam: Specialist Marketing & Communicatie

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Specialist Marketing & Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-02-2023Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

In Nederland kunnen 2,5-4 miljoen mensen niet meekomen in de digitale wereld. Het project Digitale Inclusie zet zich in om zoveel mogelijk Rotterdammers te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen en het gebruik van digitale toepassingen. De Bibliotheek ondersteunt vanuit het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en vergroot de digitale vaardigheden met een breed aanbod van activiteiten. Daarnaast werkt de bibliotheek met bijna 50 Rotterdamse organisaties samen om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te ondersteunen op het gebied van digitale inclusie.

Wij zoeken voor het team Marketing & Communicatie per direct een:

Specialist Marketing & Communicatie

24 uur per week

Waar ga je werken?
De functie Specialist Marketing & Communicatie valt binnen het team Marketing & Communicatie. Het team is verantwoordelijk voor onderzoek, marketing, corporate communicatie, perswoordvoering, de on- en offlinecommunicatie van activiteiten, producten en diensten. Je werkzaamheden zijn gericht op het project Digitale Inclusie binnen de missielijn Ontwikkelhuis Basisvaardigheden.

Wat ga je precies doen?
Als specialist Marketing & Communicatie ben je gefocust op het project Digitale Inclusie. Je taken zijn als volgt:

 • Schrijven van communicatieplannen, kaders en richtlijnen voor het project;
 • Plannen en uitvoeren van de communicatie van het Informatiepunt Digitale Overheid, de digitale activiteiten die binnen het project worden georganiseerd en het Netwerk Digitale Inclusie;
 • Schrijven, redigeren, plaatsen en monitoren van klantgerichte, begrijpelijke én actuele content, voor zowel off- als online kanalen en middelen;
 • Het maken en/of begeleiden van de productie van beeldmateriaal in foto en video;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van campagnes;
 • Adviseren: je kunt goed luisteren, samenvatten en doorvragen om vervolgens een helder en gericht advies uit te brengen.

Wie zoeken wij?
Je bent gewend om in teamverband te werken, je bent enthousiast, klant- en resultaatgericht. Als team realiseren we ambitieuze doelen. Dat vraagt om pro-activiteit, flexibiliteit, vindingrijkheid, ondernemerschap en samenwerking. Je werkt zelfstandig en efficiënt, en je kunt goed prioriteiten stellen. Daarnaast heb je affiniteit met het thema digitale inclusie.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, waarbij de opleiding bij voorkeur gericht is op marketing & communicatie, journalistiek;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingen en trends op het vlak van marketing, communicatie en de bibliotheekbranche;
 • Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend;
 • Je kunt teksten geschikt maken voor taalniveau B1;
 • Je hebt expertise op het gebied van het maken van beeld, zowel foto als video;
 • Je kunt goed verhalen schrijven en hebt ervaring met storytelling;
 • Je kunt goed samenwerken, mensen krijg je mee in jouw visie.

Wat bieden wij?
Deze functie is ingeschaald in schaal 8 CAO Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van € 2.860,- en een maximum maandsalaris van € 3.665,- op fulltime basis. Bij ons is een werkweek 36 uur per week! Uiteraard word je ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring.

De tijdelijke aanstelling is tot en met 31 december 2023 met kans op verlenging.

Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%.

Je neemt deel aan het pensioenfonds POB, waarbij wij als werkgever 2/3e van de premie betalen (pob.eu).

Afhankelijk van de functie kun je flexibel werken en je eigen tijd indelen.

Wij bieden een mooie selectie van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsenplan, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek.

Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Wij gaan graag met je in gesprek over je ambitie en je hebt altijd toegang tot de e-learning omgeving van GoodHabitz met meer dan 250 trainingen.

Je werkt bij Bibliotheek Rotterdam, van, voor en met iedere Rotterdammer.

Enthousiast?
Is je interesse gewekt en ben je enthousiast geworden? Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt je motivatiebrief en C.V. sturen voor 8 februari 2023 naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Deze vacature staat intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Myrthe Rensen via m.rensen@bibliotheek.rotterdam.nl.

Wij ontvangen voldoende reacties op onze vacatures, acquisitie op deze vacature is dan ook niet nodig.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.