Bibliotheek Rotterdam: Projectondersteuner Digitale Inclusie

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Projectondersteuner Digitale Inclusie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-02-2023Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Veel Rotterdammers hebben niet voldoende digitale vaardigheden om mee te komen in de maatschappij. Het project Digitale Inclusie zet zich in om zoveel mogelijk Rotterdammers te ondersteunen bij hun digitale vaardigheden. De Bibliotheek biedt daarbij hulp vanuit het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en vergroot de digitale vaardigheden met vele activiteiten. Daarnaast werkt de bibliotheek met bijna vijftig Rotterdamse organisaties samen om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te ondersteunen op het gebied van digitale inclusie.

Wij zoeken voor het project Digitale Inclusie binnen de missielijn Ontwikkelhuis Basisvaardigheden per direct een:

Projectondersteuner Digitale Inclusie

24 uur per week

Waar ga je werken?
Je werkt voor het project Digitale Inclusie binnen de missielijn Ontwikkelhuis Basisvaardigheden.

Wat ga je precies doen?
Je werkt voor het project Digitale Inclusie, waarin je de programmamanager en de coördinatoren ondersteunt. De belangrijkste taken zijn als volgt:

 • Agendabeheer: het maken van afspraken voor de programmamanager en coördinatoren;
 • Het uitwerken en monitoren van actiepunten in Trello;
 • Het notuleren bij vergaderingen;
 • Het invoeren van inkooprelaties en monitoren facturatieproces;
 • Verzamelen deelnemersaantallen van activiteiten en verwerken in Excel
 • Het opstellen van de maandelijkse nieuwsbrief;
 • Het bestellen en versturen van materialen;
 • Het inplannen van activiteiten in samenwerking met netwerkpartners op basis van beschikbaarheid docenten.

Wie zoeken wij?
Je komt te werken in een betrokken en dynamisch team, en we zoeken dan ook iemand die graag in teamverband werkt. Je werkt zelfstandig en efficiënt, en je kunt goed prioriteiten stellen. Daarnaast heb je affiniteit met het thema digitale inclusie.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal een MBO4 werk- en denkniveau;
 • Je bent minimaal voor 24 uur beschikbaar en flexibel;
 • Je werkt planmatig, nauwkeurig en klantgericht;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en vindt het leuk om teksten te schrijven;
 • Je kunt goed overweg met Office pakketten zoals Outlook, Teams, Word en Excel.

Wat bieden wij?
Deze functie is ingeschaald in schaal 6 CAO Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van €2.150,- en een maximum maandsalaris van € 2.930,- op fulltime basis. Bij ons is een werkweek 36 uur per week! Uiteraard word je ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring.

De tijdelijke aanstelling is tot en met 31 december 2023 met kans op verlenging.

Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%.

Je neemt deel aan het pensioenfonds POB, waarbij wij als werkgever 2/3e van de premie betalen (pob.eu).

Afhankelijk van de functie kun je flexibel werken en je eigen tijd indelen.

Wij bieden een mooie selectie van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek.

Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Wij gaan graag met je in gesprek over je ambitie en je hebt altijd toegang tot de e-learning omgeving van GoodHabitz met meer dan 250 trainingen.

Je werkt bij Bibliotheek Rotterdam, van, voor en met iedere Rotterdammer.

Enthousiast?
Is je interesse gewekt en ben je enthousiast geworden? Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt je motivatiebrief en C.V. sturen voor 8 februari 2023 naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Deze vacature staat intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Myrthe Rensen via m.rensen@bibliotheek.rotterdam.nl.

Wij ontvangen voldoende reacties op onze vacatures, acquisitie op deze vacature is dan ook niet nodig.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.