Bibliotheek Rijn en Venen: Programmacoördinator DigiTaalhuis

Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn zoekt een Programmacoördinator DigiTaalhuis voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-02-2023Onze Bibliotheek is een inspirerende plek waar bezoekers zich ondersteund voelen, waar aandacht voor talent is en zelfvertrouwen gestimuleerd wordt. We zijn een partner die zorgt voor verbinding tussen inwoners, organisaties en bedrijven.

We zijn innovatief op het gebied van 21e-eeuwse vaardigheden. We staan voor persoonlijke groei, in het bijzonder voor mensen in kwetsbare situaties, en daarmee voor het ontwikkelen van wijsheid.

Bibliotheek Rijn en Venen is een dynamisch en laagdrempelig kennisknooppunt. We hebben in totaal tien vestigingen in onze gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Hier ontvangen wij jaarlijks bijna 400.000 bezoekers.

Voor ons DigiTaalhuis zoeken we een

Programmacoördinator DigiTaalhuis

24 uur per week

De Bibliotheek gaat voor het versterken van taal- en digitale vaardigheden. Jij ook? DigiTaalhuis Rijn en Venen heeft een regiefunctie om inwoners te ondersteunen en te faciliteren in hun ontwikkeling op het gebied van de Nederlandse taal en digitale basisvaardigheden. We gaan dit steeds meer combineren met het thema ‘positieve gezondheid’. We zoeken een programmacoördinator om de activiteiten van het DigiTaalhuis in Kaag en Braassem en Zoeterwoude-Dorp te coördineren. Daarnaast start je nieuwe activiteiten op die ‘positieve gezondheid’ linken aan ’taal en digitaal’. Dit doe je in samenwerking met onze netwerkpartners. Ook onderhoud je contact met vrijwilligers, lokale organisaties en communities binnen onze gemeenten.

Ben jij van ’taal en digitaal’, en bij voorkeur ook van ‘positieve gezondheid’? Heb je ervaring en affiniteit met onze doelgroep volwassenen die laaggeletterd en/of laag digitaal vaardig zijn? Ben je een organisator voor onze programma’s, een motivator voor onze vrijwilligers, een netwerker en verbinder? En beschik je ook over eigen vervoer? Dan spreken we je graag voor de nieuwe vacature van programmacoördinator voor 24 uur per week!

Weten wat wij je allemaal te bieden hebben? Enthousiaste collega’s en gedreven vrijwilligers, uitdagend en zinvol werk voor een leergierige doelgroep en arbeidsvoorwaarden volgens schaal 7 met mogelijke doorgroei naar schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken.

Procedure
Stuur uiterlijk woensdag 15 februari je sollicitatie aan vacature@bibliotheekrijnenvenen.nl t.a.v. Esther Wongsodikromo. De eerste gesprekken voeren we op donderdag 23 februari. Heb je vragen? Dan kun je deze naar Esther mailen: e.wongsodikromo@bibliotheekrijnenvenen.nl. Zij reageert dan per mail of telefoon zo snel mogelijk op je vraag.

De Bibliotheek staat midden in de maatschappij. We gaan voor diversiteit en inclusie, en zijn op zoek naar unieke talenten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.