Arcadia: Coördinator Programma

Arcadia in Leeuwarden zoekt een Coördinator Programma voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-02-2023In 2018 was Leeuwarden-Fryslân een jaar lang European Capital of Culture. De organisatie die deze titel naar Fryslân haalde en een onvergetelijk jaar realiseerde, is nu verantwoordelijk voor cultuurtriënnale Arcadia.

Arcadia ademt dwars door alle lagen van cultureel Fryslân heen. In 2022 maakten we een programma over goed voorouderschap. Hoe geven de samenleving en aarde door aan toekomstige generaties? Door daarbij zoveel mogelijk mensen te betrekken en een stem te geven, ontstond een rijk en gelaagd programma.

Maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, de culturele sector, het bedrijfsleven, de overheid – ze maken deel uit van de voedingsbodem die ten grondslag ligt aan Arcadia. Kunst en cultuur zetten we in om verbonden te vormen en gemeenschappen te verbinden. Samen werken we aan een sociale en duurzame regio voor de generaties die na ons komen.

Lees meer over het programma van 2022 op www.arcadia.frl.

Cultuurtriënnale Arcadia zoekt per direct een:

Coördinator Programma

32 uur per week

Arcadia is een internationale cultuurtriënnale die plaatsvindt in Fryslân. De eerste editie in 2022 duurde 100 dagen en leverde ruim 800.000 bezoeken op. Duizenden deelnemers werkten mee aan de bijna 200 artistieke projecten, waaronder het wandelende bos Bosk, de beeldende kunstexpositie Paradys en het internationale podiumkunstenfestival PAFFF.

De Coördinator Programma realiseert in nauwe samenwerking met de Artistiek directeur, het programmateam en de vele samenwerkingspartners het programma in aanloop naar en voor de tweede editie van Arcadia in 2025.

Wat je gaat doen

  • Stroomlijnen van het programmateam.
  • Onderhouden van samenwerkingen met co-producenten en met andere partners die verbonden zijn aan het programma.
  • Presenteren van het programma op alle niveaus, zowel regionaal, nationaal als Europees.

Mede dankzij jou staat het programma van de tweede editie van Arcadia als een huis. Vanaf het prille begin tot en met de evaluatie zorg jij voor overzicht en rust. Je leidt de programma-overleggen, bewaakt het budget en zorgt voor een goede en prettige afstemming met andere teams, zoals marketing, development en financiën. Je weet alles van het programma en zorgt ervoor dat Arcadia breed gedragen wordt, binnen en buiten Fryslân. Als Coördinator Programma werk je in het programmateam van Arcadia, onder leiding van Artistiek directeur Sjoerd Bootsma.

Jouw profiel

  • Je hebt hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als zakelijk leider of als projectleider van complexe culturele projecten. Werk- en denkniveau: Master (wo) of Bachelor (hbo).
  • Je bent goed in het structureren van processen, zakelijk organiseren van projecten en begeleiden van teams.
  • Je werkt graag mee aan een programma op het snijvlak van kunst, samenleving en maatschappelijke veranderingen.
  • Je bent de spin in het web. Je weet hoe teams successen behalen en bent goed in het begeleiden van mensen. Ook kun je goed omgaan met verschillende belangen en weet je ze om te zetten in stevige discipline-overstijgende samenwerkingen. Bij voorkeur beschik je over een ruim netwerk in de culturele sector.

Wat we je bieden

  • Een dienstverband met een marktconform salaris passend bij de verantwoordelijkheden van de functie, jouw leeftijd en werkervaring.
  • Vrijheid om jezelf te ontwikkelen en je eigen netwerk in te zetten.
  • Vergeten dat je aan het werk bent, omdat je met een groep heel diverse kunstprofessionals bouwt aan een mooi en zinvol programma, waar honderdduizenden mensen van genieten.

Heb je interesse in de functie Coördinator Programma bij Arcadia? Dan ontvangen we graag je sollicitatie! Stuur je motivatie (maximaal 400 woorden) en cv voor 13 februari naar info@LF2028.eu ter attentie van Lisanne Sieburgh. Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Een eerste gesprek zal plaatsvinden in Leeuwarden op donderdagochtend 23 februari of vrijdagmiddag 24 februari. Een eventueel tweede gesprek op dinsdagochtend 7 maart.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.