Aan de Slinger: Stagiair(e) Productie & Coördinatie VONK 2023

Aan de Slinger in Houten zoekt een Stagiair(e) Productie & Coördinatie VONK 2023 voor 1 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 14-02-2023Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en al veertien jaar de thuisbasis voor het bloeiende culturele leven in Houten en de Kromme Rijnstreek. Of het nu actief of passief is, op amateur- of professioneel niveau. We zijn een kleine stichting, dus je ervaart vele aspecten van een culturele organisatie. In de herfstvakantie van 2023 (van 13 tot en met 21 oktober) vindt de tweede editie van het lichtkunstfestival VONK plaats.

Stichting Aan de Slinger zoekt per 1 maart 2023 een

Stagiair(e) Productie & Coördinatie VONK 2023

1 fte

In de herfstvakantie van 2023 (van 13 tot en met 21 oktober) vindt de tweede editie van VONK plaats. Hét lichtkunstfestival van Houten in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Staatsbosbeheer. Naast de kunstroute ontwikkelen we dit jaar een immersive theater performance waarin de bezoeker onderdeel wordt van de voorstelling. Het thema dit jaar is Wij de aarde.

De kunstroute is opgebouwd aan de hand van de vier elementen van de natuur. De elementen aarde, water, lucht en vuur (ook wel materie, gevoel, ratio en daadkracht) zijn de bestanddelen van de ons omringende werkelijkheid, waar wij ook deel van uitmaken. Kijk om je heen, wat je ziet is niet je omgeving – jij bent het.

Het festival vindt plaats op een fort van de Hollandse waterlinie: Fort bij ‘t Hemeltje, dat tevens prachtig cultureel erfgoed is. Nationale en regionale kunstenaars laten zien dat er zoveel mogelijk is op het gebied van lichtkunst. Tevens wordt er samengewerkt met het Incubate programma van de HKU en er is een Open Call uitgeschreven om HKU-alumni en studenten een kans te bieden om te exposeren.

Functie-taken
Als Stagiair(e) productie & coördinatie bestaan je taken onder andere uit het begeleiden van het creatieve en organisatorische proces. Denk bijvoorbeeld aan het meedenken over de programmering, het zoeken naar nieuwe partners en sponsoren, productionele taken, het werken met diverse doelgroepen, het maken en bijhouden van een draaiboek en begroting, ondersteuning bij de uitvoering van het educatieproject, meedraaien tijdens het festival en meedraaien in de evaluatie en afwikkeling.

Aan de hand van gezamenlijk geformuleerde leerdoelen stellen we een aantal kerntaken op waar je zelfstandig mee aan de slag gaat, in aansluiting op je eigen wensen en behoeften vanuit de opleiding.

Functie-eisen

 • Organisatietalent en hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken en goed kunnen communiceren.
 • Affiniteit met kunst en cultuur.
 • Je volgt een relevante HBO opleiding.
 • Inzet, betrokkenheid, initiatiefrijk, leergierig, zelfstandig.
 • Ervaring met Microsoft Office (met name Word en Excel) en Gmail.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Flexibel en creatief.
 • Organisatorisch inzicht en vermogen.
 • Reflectief vermogen.
 • Gevoel voor humor.

Wat bieden wij?

 • Een leeromgeving waar veel ruimte is voor eigen interesses en ambities.
 • Een plek in een klein en hecht team waar je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt en zelf mede richting kunt geven aan de inhoud van je stage.
 • We bieden een stagevergoeding.
 • De stage zal deels op locatie en deels op kantoor plaatsvinden.

Solliciteren
Stuur je CV en motivatiebrief voor 14 februari 2023 naar Bea Nederhoff (cultuurmakelaar) via onderstaande sollicitatiebutton. Meer informatie? Bel dan naar 030 63 51 024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.