Stichting Koninklijke Defensiemusea: Functioneel Beheerder Collectie

Stichting Koninklijke Defensiemusea in Soest zoekt een Functioneel Beheerder Collectie (Axiell Collections) voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op vier eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. De SKD heeft bovendien een collectiedepot in Soesterberg en in Den Helder.

De SKD zoekt een:

Functioneel Beheerder Collectie

Axiell Collections

24 uur per week

Heb jij kennis van registratiesystemen en digitaal contentbeheer? Lijkt het je een mooie uitdaging om dit werk verder vorm te geven in een dynamische en unieke organisatie? Wij komen graag met je in gesprek!

Waar kom je werken? De SKD-organisatie heeft een formatie van ca. 70 fte, plus ca. 350 vrijwilligers, verdeeld over onze vier musea. Je werkt voornamelijk vanuit onze museumlocatie in Soesterberg, maar je werkt voor alle musea en vindt het leuk om deze af en toe te bezoeken. De functie van Functioneel beheerder (Axiell collections) is ondergebracht bij de afdeling Collectie. Wij zorgen ervoor dat onze collecties op een aantrekkelijke en moderne wijze aan een zo groot en divers mogelijk publiek wordt gepresenteerd. Digitale presentaties en ontsluiting van de collecties zijn een speerpunt in het collectiebeleid.

Wat ga je doen?
Voor de overgang naar Axiell collections en het opbouwen van een goede ontologie zoekt de SKD een specialist die verantwoordelijk wordt voor het functioneel beheer van Axiell collections. Axiell collections vervangt in de nabije toekomst de vier adlib-systemen van de vestigingen. Momenteel bevinden we ons in de migratiefase waar jij een rol pakt. Het opschonen en blijvend ‘schoonhouden’ van de database, zoals het verwijderen van ongebruikte termen, is nodig voor de goede conversie. Hoe schoner de data hoe beter de resultaten. De functioneel beheerder biedt de organisatie-inzicht in het gebruik van het digitale content beheer en bevordert het toepassen en het gebruik van digitale producten.

Wie ben jij?
Je hebt een relevante hbo werk- en denkniveau en minimaal 1-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt aantoonbare ervaring met het registratiesysteem adlib en datacleaning. Kennis van thesauri is een pre. Je bent sterk in analyseren, vastleggen van oorzaken, voert verbeteringen door en kan daarbij de procedures aanpassen zodat er uniform wordt gewerkt. Uiteraard ben jij communicatief vaardig in woord en geschrift en kun je knopen doorhakken indien nodig.

Wat bieden wij?
Je gaat in samenwerken met enthousiaste en gedreven collega’s. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de Museum cao (maximaal € 3.849,- op basis van 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar. Je komt te werken op een prachtige locatie bij een organisatie in beweging en hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. De uren, werkdagen en werktijden zijn in overleg in te vullen.

Geïnteresseerd?
Er is geen specifieke sluitingsdatum voor deze vacature. We stoppen met zoeken als we de ideale kandidaat hebben gevonden. Mail je motivatie met curriculum vitae naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Melissa Verwaal. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Mark Vermeulen (tel: 085-003 60 00 of per mail via m.vermeulen@defensiemusea.nl).

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.