Matangi: 2de Violist

Matangi in Den Haag zoekt een 2de Violist voor een variabel aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 20-02-2023Matangi is in drieëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles op de Nederlandse- en internationale podia. De vier zelfstandige en eigenzinnige musici vormen een sterk en hecht collectief. Wat ze bindt is een tomeloze creatieve nieuwsgierigheid: naar nog onbekend repertoire of nieuwe muziekstijlen, naar onverwachte samenwerkingen of verrassende artistieke dwarsverbanden.

Sinds de oprichting in 1999 heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. Het is steeds nieuwe avonturen aangegaan, van klassiek tot jazz en van dance tot pop. Klassieke muziek is voor Matangi dan ook niet het eindpunt maar het startpunt.

En ook nu weer, in de aanloop naar het 25-jarig bestaan, denkt Matangi na over hoe het wil verdiepen, verfijnen, vernieuwen. Of onderzoeken, ontwikkelen, ontdekken.

Matangi zoekt een

2de Violist

variabel aantal uur per week

Matangi is op zoek naar een nieuwe tweede violist(e) die onderdeel wordt van het strijkkwartet. Het ensemble geeft jaarlijks tussen de 50 en 70 concerten, geeft masterclasses, organiseert educatieve projecten en neemt elk jaar een nieuw album op.

Als lid van Matangi kies je voor een bestaan vol repeteren, uitvoeren en opnemen, voor divers repertoire tijdens concerten, voorstellingen en (educatieve) projecten. Er wordt ook van je verwacht dat je bijdraagt ​​aan de artistieke sturing van het kwartet en met ons verantwoordelijkheid neemt om Matangi verder te ontwikkelen.

We zijn op zoek naar een getalenteerde en toegewijde violist(e) met een sterke achtergrond in klassieke muziek die open staat voor nieuwe inspiratie en andere muziekstijlen. Ervaring met het spelen in een kwartet of ander kamermuziekensemble mag niet ontbreken. Als je een passie hebt voor kamermuziek en van een door en door gedreven kwartet deel uit wilt maken, stuur dan een cv met begeleidende brief naar vacature@matangi.nl.

We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en je beter te leren kennen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.