Holland Festival: Bureaumedewerker / Officemanager

Het Holland Festival in Amsterdam zoekt een Bureaumedewerker / Officemanager voor 0,4/0,6 fte oplopend naar 1 fte in juni | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenArtistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film.

Dankzij de reputatie die het Holland Festival in 75 jaar heeft opgebouwd, is het in staat voorstellingen te tonen en soms ook te helpen realiseren die hier anders nooit te zien zouden zijn. Deze leiden vaak tot unieke, overweldigende en heugelijke ervaringen en nabeschouwingen. Recente voorbeelden hiervan zijn When Paths Meet (2022; Sami Yusuf, Cappella Amsterdam en Amsterdams Andalusisch Orkest), TIME van Ryuichi Sakamoto (2021), het door Pierre Audi geregisseerde aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen) en The Head & The Load van William Kentridge (2019). Het Holland Festival ziet het als zijn rol en kracht een katalysator te zijn van buitengewone voorstellingen.

Wij zijn op zoek naar een

Bureaumedewerker / Officemanager

0,4/0,6 fte oplopend naar 1 fte in juni
periode maart tot en met juni 2023

De functie
Je verricht administratieve, coördinerende en uitvoerende werkzaamheden ten behoeve van het functioneren van het kantoor van het Holland Festival. Voor deze veelzijdige, soms hectische functie (zeker als het festival dichterbij komt) zoeken wij een tijdelijke collega met het liefst aantoonbare secretariële/bureaumedewerker ervaring. Een collega met een hands-on mentaliteit, die het hoofd koel kan houden in drukke situaties en snel kan schakelen. Je werkt met alle afdelingen samen en bent de vraagbaak voor je collega’s, kortom: een spin in het web.

Plaats binnen de organisatie
Als bureaumedewerker / officemanager werk je nauw samen met de directiesecretaresse en maak je deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Naast de genoemde twee functies bestaat de afdeling uit de medewerker financiële administratie en het hoofd Bedrijfsvoering.

Kerntaken

 • Eerste aanspreekpunt zijn van het Holland Festival, zowel op kantoor als per telefoon en e-mail (info@hollandfestival.nl).
 • Receptiewerkzaamheden, zoals: beantwoorden telefoon, ontvangen en doorverwijzen gasten, verwerken inkomende en uitgaande post.
 • Overige ondersteunende secretariële en administratieve werkzaamheden voor de afdelingen secretariaat, productie, development, communicatie & marketing, financiën en programmering o.a. in Salesforce.
 • Uitzoeken en/of boeken van reizen en hotels voor diverse afdelingen.
  (Kantoor)bestellingen plaatsen en contact houden met leveranciers.
 • Voorraadbeheer, beheer van kantoorapparatuur en archiefbeheer.
 • Het op orde houden van de algemene ruimtes, het verrichten van licht huishoudelijke en administratieve taken, alsmede hand-en-spandiensten.

Profiel
Opleiding en ervaring, kenmerken en vaardigheden:

 • Je bent representatief, beschikt over een prettige telefoonstem, kunt zelfstandig werken, bent initiatiefrijk en hebt affiniteit met de culturele sector, het Holland Festival in het bijzonder.
 • Aantoonbare beheersing van MS 365, Windows/Word, Excel en Outlook.
  Pre: ervaring met Salesforce.
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels, mondeling én schriftelijk (kennis van Frans en Duits is een pre).
 • Je hebt een proactieve werkhouding en flexibele instelling, bent accuraat en kunt het hoofd in drukke situaties koel houden.
 • Pre: ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen een culturele organisatie.

Procedure
Het Holland Festival omarmt de perspectievenrijkdom die mensen met verschillende achtergronden samen te bieden hebben, en streeft ernaar als organisatie een afspiegeling te vormen van de samenleving. Mensen van alle achtergronden zijn welkom en worden aangemoedigd te solliciteren. We willen op korte termijn gesprekken inplannen, zodat bij wederzijds enthousiasme uiterlijk op 1 maart 2023 gestart kan worden.

Heb je interesse?
Ben jij de collega die wij zoeken? Stuur je CV en motivatiebrief via de solliciteer-knop.

Neem voor meer informatie contact op met Rianne Meehan, directiesecretaresse, op 06-11595225.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.