Gemeente Hilversum: Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed

Gemeente Hilversum in Hilversum zoekt een Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 07-02-2023Hilversum is naast Mediastad ook dé Tuinstad van Nederland met haar architectuur, stedenbouw en groenstructuren, omgeven door natuurgebieden. Hilversum heeft drie rijks beschermde stadsgezichten en meer dan 1100 monumenten waaronder veel iconische bouwwerken van Dudok. De kenmerkende architectuur maakt Hilversum tot dé stad van de jonge monumenten. Heb je een passie voor erfgoed en kennis op het gebied van verduurzaming, restauratie en transformatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De gemeente Hilversum is op zoek naar een

Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed

32-36 uur per week

Wat houdt je functie in?
Als Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed lever je een bijdrage aan de leefomgeving van de Hilversummers en aan de toekomst van de tuinstad Hilversum. Naast behoud en bescherming van monumenten en stadsgezichten, houd je je bezig met de waarde van de leefomgeving. Je geeft advies over restauratie, transformatie en verduurzaming. Je geeft inhoud aan het ontwikkelen van Cultureel Erfgoed en hebt daarbij oog voor actualiteiten en de afstemming met andere beleidsvelden en afdelingen. Je onderhoudt contacten met inwoners, projectontwikkelaars, ondernemers, erfgoedorganisaties, de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit + Monumenten (CRK+M), het bestuur en collega’s.

Wie ben je?
Als Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed heb je kennis van restauratie en verduurzamen van monumenten en wet- en regelgeving. Het beoordelen van verbouwings- en restauratieplannen gaat je goed af en ook het vinden van de juiste balans tussen behoud en vernieuwing. In de werkzaamheden draag je kennis uit, ben je initiatiefrijk, oplossings- en klantgericht. Je kunt goed je grenzen bewaken en flexibel inspelen op situaties. Communicatief ben je sterk en dit zet je in op (inter)disciplinaire samenwerking en het verbinden van erfgoed met andere opgaven en thema’s. Daarnaast kun je goed de actuele betekenis van erfgoed zichtbaar maken voor inwoners, collega’s en het bestuur. Je bent een echte teamspeler, je hebt passie voor monumenten, architectuur en deze zichtbaar en beleefbaar te maken voor de Hilversummers.

Wat breng je mee?

 • Relevante opleiding afgerond op hbo-/wo-niveau. Bij voorkeur op het gebied van bouwhistorie/architectuurhistorie, bouwkunde en/of een restauratieopleiding.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Kennis van restauratie en verduurzaming van monumenten en beschermde gezichten
 • Passie voor (gebouwd) erfgoed, monumenten en architectuur.
 • Ervaring van gemeentelijke organisaties en bestuurlijke processen is een pre.

Gemeente Hilversum, mediastad in het groen

Zorgen voor nu en werken aan morgen

We leggen de verbinding tussen onze ambities voor Hilversum in de toekomst en de wensen en behoeftes die op dit moment bij de Hilversummers leven.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een fundament waar we Hilversum verder op uitbouwen. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen voor inwoners die dat nodig hebben, en veilige buurten vinden wij belangrijk. Het is onze wens dat inwoners voor elkaar zorgen en dat mensen zaken in hun eigen buurt of wijk kunnen regelen. En als het nodig is bieden we zorg of ondersteuning. Maar er is meer: ook toekomstbestendige werkgelegenheid, bereikbare woningen, een duurzame leefomgeving en voorzieningen op het gebied van sport, kunst en cultuur staan hoog op onze agenda.

Als gemeente willen we ín de maatschappij staan, niet ernaast. Hilversum moet een leefbare en veilige stad zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar inwoners zich gewaardeerd voelen en waar mensen zich in hun werk en vrije tijd kunnen ontplooien. Om samen met de Hilversummers op te trekken, blijven we in contact met inwoners, bedrijven en organisaties. Op die manier komen hun zorgen, ideeën en wensen rechtstreeks bij ons terecht.

Hoe ziet je team eruit?
Je komt te werken in het team Leef- en Vestigingsklimaat binnen de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Binnen dit team zijn experts werkzaam op verschillende beleidsvelden: Bewegen en Sport, Cultuur, Cultureel Erfgoed, Duurzaamheid en Energietransitie, Economie en Media en Wonen. Hilversum en de regio Gooi & Vechtstreek werken nauw samen op het gebied van wonen.

Wat bieden wij je?

 • Je kunt kiezen uit een 32- of 36-urige werkweek;
 • We bieden je een contract van 1 jaar en de intentie is om dit na een jaar om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Jouw salaris valt in schaal 10, deze loopt van € 3.090,00 tot en met € 4.671,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week. In samenspraak met jou schalen we je in, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Aanvullend krijg je iedere maand nog een Individueel Keuzebudget (IKB) tot je beschikking van 17,05%. Per maand is dit minimaal € 526,84 tot maximaal € 796,40 bruto bovenop je salaris. Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden;
 • Je krijgt van ons een telefoon en laptop tot je beschikking;
 • Je bouwt een goed pensioen op bij ABP;
 • Tevens heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen kun je korting krijgen;
 • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Hilversum Academie is een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers. Vanaf je eerste werkdag kun je hier zelf gebruik van maken;
 • Een gezonde werk-privébalans vinden wij belangrijk! Afhankelijk van je functie kun je bij ons hybride werken. We zijn hier nog in aan het leren en experimenteren. Omdat we onderlinge verbinding belangrijk vinden is ons uitgangspunt dat je de helft van je werktijd op een werklocatie werkt.

Wil je meer informatie?
Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie bel gerust even met Friederike Hensch (beleidsadviseur monumenten) op 06-188 698 29, heb je vragen over de sollicitatieprocedure bel dan gerust even met Remco Barteram (teammanager) op 06-136 943 74.

Voor nu heb je de mogelijkheid om tot uiterlijk 7 februari te reageren via onderstaande sollicitatiebutton. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek. Bij geschiktheid bestaat dan de mogelijkheid dat de vacature eerder wordt gesloten. Twijfel daarom niet en reageer direct op deze mooie functie!

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat er speelt bij gemeente Hilversum en wil je een indruk van je toekomstige collega’s krijgen? Kijk of volg ons dan op LinkedIn, Twitter, Instagram of Facebook.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.