Beginnersorkest Merlijne: Dirigent

Beginnersorkest Merlijne in acht verschillende steden zoekt Dirigenten voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenBeginnersorkest Merlijne is dé plek voor volwassenen die net zijn begonnen met een instrument, of die na lange tijd hun instrument weer op willen pakken, en graag samen met anderen in een orkest willen spelen. Het orkest staat open voor musici van alle niveaus. Wij zijn een beginnersorkest voor volwassenen, waar iedereen zich welkom mag voelen. Ons motto is samen musiceren en plezier maken op een ontspannen manier.

Wij zijn een organisatie met orkesten door het hele land: Almere, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zutphen, Zwolle, Enschede en Den Haag. In alle steden wordt aan hetzelfde programma gewerkt. Elk orkest repeteert eens in de twee weken. De orkestleden zijn welkom om in elke stad mee te spelen. Daarnaast zijn er regelmatig uitvoeringen en repetitiedagen in regionaal verband. Bovendien houden we elk jaar een orkestweekend in Akoesticum Ede, waar leden van alle orkesten uit het land samenkomen.

Beginnersorkest Merlijne heeft met haar landelijke ambitie in acht verschillende steden beginnersorkesten voor volwassenen opgericht. Vanwege deze uitbreiding zijn we op zoek naar enthousiaste

Dirigenten

voor een nader te bepalen aantal uur
in Almere, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zutphen, Zwolle, Enschede en Den Haag

Als dirigent werk je samen met de orkestleden aan het instuderen van de muziek. Je overlegt met de artistiek leider welke stukken op het repertoire komen. Naast de tweewekelijkse repetities heb je ook de muzikale leiding bij de repetitiedagen en concerten in jouw regio, en een deel van de repetities in het orkestweekend. Je bewerkt samen met de andere dirigenten de partijen zodat ze voor beginners te spelen zijn en toch uitdaging bieden aan de meer ervaren musici.

Jouw vaardigheden

 • Je hebt affiniteit met beginners.
 • Je hebt een vriendelijke en sociale manier van coachen.
 • Je bent geduldig en inspirerend.
 • Je kunt muzikale ideeën duidelijk overbrengen.
 • Je kunt gestructureerd repeteren en leiding geven.
 • Je weet de balans te vinden in serieus repeteren en de fijne sfeer te bevorderen.
 • Je kunt met behulp van muzieknotatieprogramma´s partijen arrangeren.

Wat bieden wij

 • Je komt te werken met een enthousiaste groep amateurmusici.
 • Je komt te werken met een enthousiast dirigententeam.
 • Je wordt per repetitie of uitvoering betaald, plus reiskosten.
 • Een professionele en enthousiaste organisatie geleid door een artistiek- en zakelijk leider.

Lijkt dit je wat?
Stuur dan een mail naar dirigentbom@gmail.com met je CV, je motivatie, en bij voorkeur een kort filmpje van jezelf waarbij je dirigeert. Als we geïnteresseerd zijn in jou, benaderen we je voor een sollicitatiegesprek. De beste kandidaten worden vervolgens uitgenodigd om te komen proefdirigeren.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de zakelijk leider Joeri Bagaya op 06-159 46 454.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.