Volya Films: Stagiair(e) Productieassistent

Volya Films in Rotterdam zoekt een Stagiair(e) Productieassistent voor 36 tot 40 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-12-2022Volya Films is een onafhankelijk productiebedrijf in Rotterdam. We (co-)produceren speelfilms, feature docs en animatie, veelal als internationale coproducties. Onze films vertellen onverwachte verhalen met een originele stijl of invalshoek. Recente titels zijn TOTEM (Sander Burger, 2022, Cinekid Opening Film), MRS.F (Chris van der Vorm, 2020, One World FF Prague & Gouden Kalf Competitie NFF), THE MOLE AGENT (Maite Alberdi, 2020, nominatie Oscar Academy Award® Best Documentary Feature) en A LAND IMAGINED (Yeo Siew Hua, 2018, Locarno Film Festival – Winnaar Gouden Luipaard).

Wij zoeken per direct een enthousiaste

Stagiair(e) Productieassistent

36 tot 40 uur per week (in overleg)

We bieden een fulltime stage aan voor een productieassistent. Een voorwaarde is dat je studeert aan een Universiteit of een Hbo-opleiding volgt. We zoeken iemand die snel is en proactief; een harde werker bij wie kwaliteit voorop staat; iemand die gevoel heeft voor de actualiteit en liefde voor film. Goede beheersing van het Nederlands en Engels is een vereiste, andere talen een pre. Ervaring met Mac, Word, Excel is ook vereist.

Je taken zullen o.a. bestaan uit:

  • productie-assistentie voor lopende producties
  • assistentie (internationale) fondsaanvragen
  • research
  • assisteren pers, publiciteit en online distributie
  • algemene assistentie & kantooradministratie
  • updaten website & nieuwsbrief
  • inzendingen naar filmfestivals

Wat bieden wij?
Een serieuze en gezellige werksfeer waarin je veel zal leren over de Nederlandse en internationale filmindustrie. Je zal met verschillende projecten (fictie en documentaire) in verschillende stadia te maken krijgen en zo kan je goed zien wat het inhoudt om een project van begin tot eind te ontwikkelen. Je werkt met ervaren producenten die hun kennis graag met je delen. Kortom, de perfecte stage voor een toekomstig producent en huidig filmliefhebber.

De stagevergoeding is marktconform.

Stageperiode: minimaal 4 maanden fulltime.

Reageren
Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 15 december naar janna@volyafilms.com

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.