Van Gogh Museum: Stagiair(e) Brand (Marketing)

Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Brand (Marketing) voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-11-2022‘Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’. Al onze collega’s leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en staan we open voor wat er om ons heen gebeurt. We lopen graag voorop en werken daarbij intensief samen met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Stagiair(e) Brand (Marketing)

32-36 uur per week

Als Stagiair(e) Brand werk je mee in het Brand team. Deze afdeling is verantwoordelijk voor merkmanagement en de marketing & communicatie activiteiten van het Van Gogh Museum. Hierbij richten we ons op (online) bezoekers, shoppers, partners en donateurs. Het bereiken en betrekken van een nieuw, divers publiek, ook digitaal, heeft de komende jaren onze focus. Je komt in een gezellig en gedreven team te werken en je zal in de breedste zin betrokken worden bij de afdeling. Onze kernwaarden eigenzinnig, in verbinding en authentiek staan centraal in alles wat we doen, dus kom maar op met je ideeën en vervul deze toffe rol met je team!

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee met het team en ondersteunt bij campagnes die gericht zijn op de tentoonstellingen van het Van Gogh Museum en De Mesdag Collectie;
 • Je helpt mee bij de ontwikkeling en uitvoering van marketing & communicatie activiteiten voor het 50-jarig jubileum van het Van Gogh Museum;
 • Je stelt teksten en advertenties op en geeft beeldmateriaal door;
 • Je werkt samen met interne en externe vormgevers, foto- en filmploegen en bureaus;
 • Je voert coördinerende en administratieve werkzaamheden uit, waardoor het reilen en zeilen van de afdeling wordt ondersteund.
 • Je denkt en werkt mee aan narrowcasting uitingen, uitnodigingen, foto’s en video’s voor programmering als Vincent op Vrijdag, Museumnacht en educatieve programma’s.

Heb je een opdracht vanuit je studie? Dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

Wie ben jij?
Wij zoeken een energieke en ambitieuze stagiair(e) die voldoet aan het volgende profiel:

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau in de richting van marketing en communicatie;
 • Je bent flexibel en graag bezig met veel verschillende opdrachten/projecten;
 • Je bent in staat om complexe boodschappen aantrekkelijk en laagdrempelig te verwoorden;
 • Je bent creatief en hebt een oog voor trends;
 • Je werkt nauwkeurig;
 • Je hebt zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (minimaal Nederlands en Engels);
 • Je hebt digitale mogelijkheden ter beschikking om ook thuis te kunnen werken;
 • Je hebt een ondernemende instelling, gecombineerd met een liefde voor kunst en cultuur.

Met wie ga je samenwerken?
De afdeling Brand, waar 6 (brand) marketeers werken, is samen met de afdelingen Insights, Digitaal, Corporate Communicatie & PR en Evenementen onderdeel van de Groep Marketing & Communicatie. Hier werken in totaal 30 collega’s. Je werkt nauw samen met je collega’s op de afdeling en binnen de groep. Je hebt daarnaast contact met het jubileumteam en de afdelingen Educatie & Interpretatie, Bedrijfsvoering en Collectie & Onderzoek.

Stap je in?
Heb je deze stagevacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdf-bestand) graag vóór 30 november. Mocht je nog meer willen weten, kun je terecht bij Corinne Jongh, Senior brand manager via c.jongh@vangoghmuseum.nl.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie van mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruitziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.