VAKTOR: Zakelijk Leider

VAKTOR in Zwolle zoekt een Zakelijk Leider voor 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 02-12-2022VAKTOR is het nieuwe, cross-disciplinaire makershuis dat creatieve makers in de Regio Zwolle ondersteunt in de ontwikkeling van hun vakmanschap en een springplank biedt naar blijvend succes. VAKTOR richt zich daarbij op juist die toptalenten die cross-disciplinaire producties willen maken. Hen wordt een infrastructuur geboden waarin zij actief begeleid en ondersteund worden door gespecialiseerde en ervaren professionals en gekoppeld worden aan andere makers, podia, programmeurs, ondersteunende diensten (op productioneel, zakelijk en artistiek vlak). En bovendien worden zij geholpen in het bereiken van een groot publiek, in de regio en daarbuiten.

Het nieuwe cross-disciplinaire makershuis voor de regio Zwolle VAKTOR, zoekt per direct een zakelijk leider om de organisatie zakelijk aan te sturen voor 0,5 fte.

Zakelijk Leider

18 uur per week

VAKTOR is per direct op zoek naar een ondernemende en inspirerende zakelijk leider. Vanuit een zelfstandige stichting geef je samen met de artistiek leider leiding aan VAKTOR. Samen met de drie initiatiefnemers (De Meenthe, Hedon, Zwolse theaters) bouw jij VAKTOR uit tot een toonaangevend makershuis.

Wie zoeken we?

 • Je hebt leidinggevende kwaliteiten en weet mensen op een natuurlijke manier te enthousiasmeren en te verbinden;
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Je bent bekend met (recente ontwikkelingen in) het regionale en landelijke cultuurbeleid en de culturele infrastructuur;
 • Je hebt bewezen ervaring met fondsenwerving;
 • Je hebt een sterk zakelijk en strategisch inzicht;
 • Je hebt binding met de Regio Zwolle.

Wat ga je doen?

 • Je bent een gelijkwaardige gespreks- en sparringpartner voor de artistiek leider. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het vertalen van de missie en visie uit het VAKTOR beleidsplan naar de praktijk en de representatie van VAKTOR.
 • Je overlegt samen met de initiatiefnemers met overheden (provincies en gemeenten), bezoekt netwerkbijeenkomsten zowel landelijk, regionaal als lokaal en bent tevens medeverantwoordelijk voor het relatiemanagement met stakeholders (politiek, collega-instellingen, brancheorganisaties).
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering van VAKTOR en bent daarmee onder andere verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van contracten en verplichtingen aan derden en financiële rapportages aan de penvoerder.
 • Je onderhoudt en bestendigt subsidierelaties en brengt verdere groei tot stand in het werven van fondsen, subsidies, donateurs en sponsoren.
 • Je rapporteert aan het bestuur ten aanzien van de voortgang en uitvoering van projecten en financiën.
 • Je begeleidt de marketing- en communicatiestrategie en uitvoering in samenwerking en overleg met de partnerinstellingen.

Plaats in de organisatie
Je werkt met een klein team en maakt daarbij gebruik van de huisvesting en infrastructuur van Zwolse theaters. Je werkt samen met de drie oprichters van VAKTOR aan de doorontwikkeling van visie, strategie en beleid. Daarnaast werk je samen met een netwerk aan instellingen en professionals, met name in de regio Zwolle, maar ook ver daarbuiten.

VAKTOR biedt jou
Een hybride werkomgeving in de regio Zwolle waarin je binnen een kleine organisatie op zakelijk vlak je stempel kan drukken. Het salaris is conform de cao Toneel en Dans in dienstverband of op zzp-basis.

Stuur je motivatie en cv voor 2 december naar yorick@vaktor.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 7 december en de tweede gespreksronde is op 13 december. VAKTOR hecht waarde aan een meer diverse en inclusievere organisatie. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.