Theatergroep Firma MES: Lid Raad van Toezicht

Theatergroep Firma MES in Den Haag zoekt een Lid Raad van Toezicht voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 09-12-2022Het Haagse theatercollectief Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke thema’s. Het collectief bestaat uit de artistieke kern Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans (acteurs), Thomas Schoots (regisseur) en Marije van Rest (zakelijk leider). Sinds de oprichting in 2009 is Firma MES uitgegroeid tot een stevig geworteld collectief dat het hele jaar door op uiteenlopende manieren zichtbaar is. Firma MES is bekend in Den Haag en heeft ook landelijk een vast publiek dat zich betrokken voelt.

Missie en visie
Het is de missie van Firma MES om theater te maken dat de blik verruimt. Firma MES vertelt verhalen die niet op een spandoek passen. Perspectieven die niet in één camerashot te vatten zijn. Waarin verschillende mensen, op verschillende manieren geraakt worden. Het collectief richt zich op grote maatschappelijke en politieke thema’s vanuit een humanistische inslag. Ze willen weten: wat betekent het als mens, om onderdeel te zijn van die thema’s? De makers van Firma MES laten zich vaak inspireren door waargebeurde Haagse verhalen. Verhalen met maatschappelijke urgentie, die gericht zijn op een breed theaterpubliek. Voorbeelden van collectieve producties zijn RISHI, De Gijzeling en OKSIGEN. Ook ontwikkelt maker Lindertje Mans momenteel een eigen muzikale performance lijn, met producties als The Life And Death of a Sex Robot en The Gaia Hypothesis.

De Raad van Toezicht van Firma MES is per 1 januari 2023 op zoek naar een nieuw Algemeen Lid. We zijn daarbij in het bijzonder op zoek naar iemand met kennis van en ervaring in het landelijke podiumkunsten-veld.

Lid Raad van Toezicht

4 vergaderingen per jaar

Als Algemeen Lid van de Raad van Toezicht:

  • heb je een strategische blik op zowel de artistieke signatuur als de zakelijke strategie van ons collectief een en weet je deze te vertalen naar gerichte adviezen, in het bijzonder met betrekking tot landelijke subsidiestromen en beleidsontwikkelingen;
  • ben je een stevige inhoudelijke gesprekspartner voor de leden van de artistieke kern (dramaturgische expertise is een pre), maar heb je ook gevoel voor zakelijke strategie en positionering van Firma MES in het landelijke veld;
  • beschik je over algemene bestuurlijke kwaliteiten: je hebt ervaring als directeur, bestuurder of toezichthouder bij een culturele organisatie;
  • ben je in staat om met de andere RvT-leden te werken als een team, kun je toezicht houden op hoofdlijnen en kun je de balans bewaken tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken;
  • onderhoud je contact met de leden van de directie over de voortgang van bepaalde projecten, bijvoorbeeld op het gebied van Fair Practice, Diversiteit en Inclusie of een veilige werkomgeving;
  • ben je in staat om strategische uitgangspunten te beoordelen, weet je door het stellen van kritische vragen de organisatie een spiegel voor te houden. Met andere woorden, je hebt een goed analytisch vermogen en je beschikt over een helikopterview.

Gezien de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht, geven we bij gelijke geschiktheid de voorkeur aan een vrouw.

Praktisch

  • Leden van de Raad van Toezicht doen hun werk onbezoldigd.
  • de zittingstermijn voor RvT-leden is vier jaar, waarna de termijn eenmalig (en in uitzonderlijke gevallen twee keer) kan worden verlengd.
  • tijdsinvestering: circa vier RvT-vergaderingen in Den Haag per jaar. Verder representatie bij belangrijke momenten zoals premières en bezoeken aan stakeholders.

Interesse? Stuur uiterlijk 9 december een korte motivatie per e-mail + je cv naar zakelijk leider Marije van Rest op marije@firmames.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marije (06-180 910 95) of met de voorzitter van de Raad van Toezicht, Karel Feenstra (06-462 464 72).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.