Theater RAST: Regieassistent (Stage / Werkervaringsplaats)

Theater RAST in Amsterdam zoekt een Regieassistent (Stage / Werkervaringsplaats) voor 38 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 01-12-2022Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST is het huisgezelschap van Podium Mozaïek.

Regieassistent

(Stage / Werkervaringsplaats)

38 uur per week, van 30 januari tot en met 17 maart 2023

Bij Theater RAST zijn we op zoek naar een regieassistent voor de voorstelling Kroniek van een aangekondigde dood, naar de roman van Gabriel García Márquez. Gepassioneerd muziektheater over vrouwenrechten, bloedwraak en de medeplichtigheid van een heel dorp.

In een dorpje wordt een grootse bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd. Ze zou geen maagd meer zijn. Onder druk van haar familie noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers slijpen hun messen en kondigen aan dat ze de jongen gaan vermoorden… Het hele dorp is op de hoogte, maar iedereen kijkt weg.

Kroniek van een aangekondigde dood is een ijzingwekkend en meeslepend meesterwerk over eerwraak en sociale druk, herkenbaar in veel culturen. Voor Celil Toksöz is dit geen cultureel, maar een maatschappelijk probleem dat dodelijk is voor een gezonde samenleving.

Als regieassistent ben je de rechterhand van regisseur Celil Toksöz. Je bent de spil in de communicatie tussen de regie en de productie.

Werkzaamheden

 • Je woont alle repetities bij in Podium Mozaïek, Amsterdam
 • Je ondersteunt de regisseur inhoudelijk en organisatorisch bij het repetitieproces
 • Je draagt zorg en de verantwoordelijkheid voor de repetitieruimte en lunch
 • Je ondersteunt de communicatie tussen de regisseur en de acteurs en de producent
 • Je houdt veranderingen bij die zowel inhoudelijk als qua vormgeving tijdens het repetitieproces aan de productie worden aangebracht en je communiceert deze naar technici en productieleider

Wie zoeken we?

 • Je hebt ervaring of volgt een relevante (hbo-/wo-)opleiding
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een proactieve houding
 • Je bent enthousiast, leergierig en stressbestendig
 • Je bent snel van begrip en denkt graag mee op artistiek en technisch niveau
 • Je bent beschikbaar tussen 30 januari tot en met de première op 17 maart 2023

Wij bieden
Een leerzame periode in een enthousiast team bij een eigenzinnige theatergroep, waarbij je met alle facetten van het maken van een productie kennis kunt maken. Wij bieden een stagevergoeding en stagebegeleiding.

Contact
Stuur je cv en motivatie naar Norma Schiphof via productie@rast.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.