Theater De Steeg: Educatiemaker

Theater De Steeg in Groningen zoekt een Educatiemaker voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-12-2022Theater De Steeg is hét theatergezelschap in Groningen dat educatief theater maakt voor, door en met, maar vooral van jongeren (11-23 jaar). We spelen theatervoorstellingen over actuele onderwerpen op scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs en MBO in Noord-Nederland. Daarnaast ontwikkelen we workshops, lessen en theaterprojecten waarbij jongeren zelf actief aan de slag gaan met theater.

Theater is voor ons een ideale manier om onderwerpen bespreekbaar te maken en bij te dragen aan de persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling van jongeren. Het theater dat wij maken is direct, dicht-op-de-huid en nodigt uit tot gesprek en reflectie.

Onze organisatie bestaat uit een kleine vaste kern: artistieke leiding, zakelijke leiding, educatie, marketing en verkoop. Daarnaast werken we per seizoen met ongeveer twintig stagiaires (MBO en HBO) en ongeveer twintig ZZP’ers: regisseurs, acteurs, technici, vormgevers, etc. Samen verzorgen wij jaarlijks 300 voorstellingen, workshops en projecten voor 18.000 jongeren.

Wij zoeken per 1 januari 2023 een

Educatiemaker

16 uur per week

Je bent als educatiemaker verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de educatieve activiteiten van Theater De Steeg, waarbij je nauw samenwerkt met de artistiek leider. Je ontwikkelt in aanvulling op onze theatervoorstellingen lesmateriaal, verdiepende programma’s, op zichzelf staande workshops en cultuureducatie-projecten waarin we voor langere tijd samenwerken met onderwijsinstellingen. Daarnaast geef je workshops aan leerlingen, geef je trainingen aan onze stagiaires en help je met het inwerken van acteurs.

Samen met ons vaste én ons flexibele team zorg je voor een intensieve verbondenheid tussen cultuur, onderwijs, jongeren en maatschappelijke onderwerpen. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling van ons artistieke aanbod en maakt daarin de koppeling met de wensen en mogelijkheden van het onderwijs (VO, MBO en HBO). Zo zorg jij ervoor dat ons aanbod actueel en relevant is en aansluit bij onze klanten en onze doelgroep.

Vanuit de missie en visie van De Steeg heb je contact met het onderwijs, culturele en maatschappelijke instellingen in Noord-Nederland en zoek je proactief naar nieuwe samenwerkingen.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een opleiding en/of relevante werkervaring als theaterdocent of educatiemaker (of hiermee vergelijkbaar).
 • Je hebt kennis van de professionele theatersector en goede contacten in het onderwijs (VO, MBO, HBO en WO) in Noord-Nederland. Daarnaast beschik je over een netwerk van theatermakers, educatiemakers en docenten, of ben je in staat dit op redelijke termijn op te bouwen.
 • Je bent goed in het ontwikkelen van een educatieplan en de praktische uitvoering daarvan.
 • Je bent een verbinder en weet mensen te enthousiasmeren voor onze plannen.
 • Je zoekt naar kansen, mogelijkheden en interessante partijen om mee samen te werken.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, je begrijpt hoe je hen aanspreekt, raakt en aan het denken zet.
 • Je bent creatief, nieuwsgierig, flexibel en kan goed organiseren.

Wat hebben we te bieden?

 • We bieden je een inspirerende baan voor 16 uur per week in een compact, ervaren en zeer gemotiveerd team. Ieder heeft haar / zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, maar het ontwikkelen van mooie plannen doen we zo veel mogelijk samen.
 • Je krijgt een werkplek op de meest inspirerende theaterplek van Groningen: De Kunstwerf, waar naast Theater De Steeg ook Het Houten Huis, De Noorderlingen, NNT / Club Guy and Roni en het Jonge Harten Theaterfestival gevestigd zijn.
 • Het salaris is uiteraard conform de CAO Toneel en Dans (schaal 8, afhankelijk van opleiding en ervaring € 3.120 tot € 4.614 bruto bij een voltijd dienstverband). We bieden je in eerste instantie een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Aanvang in overleg, bij voorkeur per 1 januari 2023.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur je sollicitatie dan vóór 5 december 2022 naar zakelijk@theaterdesteeg.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.