Theater Bellevue: Programma Coördinator

Theater Bellevue in Amsterdam zoekt een Programma Coördinator voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-12-2022Theater Bellevue ligt al 120 jaar in het hart van Amsterdam en is altijd een plek geweest waar reuring is. In drie zalen, vanaf het middaguur tot middernacht, is het hier een komen en gaan van artiesten, schrijvers en theatermakers die met theater, dans, muziektheater, cabaret, spoken word en kleinkunst, het publiek – van trouwe gast tot nieuwsgierige passant – willen raken. Zowel in de theaterzaal als in het roemruchte theatercafé De Smoeshaan.

Voor een theater dat zich midden in de samenleving bevindt, is het vanzelfsprekend dat naast onze lunchproducties en programmering ook onze organisatie de bevolkingssamenstelling van Amsterdam vertegenwoordigt. Wij streven daarom naar een medewerkersbestand dat de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt: jong en oud, arm en rijk, theoretisch en praktisch opgeleid met diverse culturele achtergronden en genderidentiteiten. Uiteraard hanteren we Code Inclusie & Diversiteit.

Theater Bellevue zoekt per 1 januari 2023 een

Programma Coördinator (m/v/x)

24 uur per week

Als programma-coördinator werk je met grote zelfstandigheid in een klein team. Onder aanvoering van onze artistiek directeur stel je met je collega’s programmeur Klein Bellevue (cabaret, spoken word, kleinkunst, poetry) en programmeur Outreach (publiekswerking, contextprogrammering) een meerstemmige en inspirerende programmering samen voor Theater Bellevue. In dit Huis van Taal, bespreek je met je collega’s welke theatermakers ons publiek niet mag missen, welke verhalen er nog ontbreken en echt gehoord moeten worden.

Als coördinator hou je overzicht over de drie zalen die Theater Bellevue heeft, en bouw je samen aan een sterk netwerk van theatermakers, impresariaten en partners in de stad en daarbuiten. Binnen het programmateam, en in nauw overleg met de marketingafdeling, bouw je aan een zo groot en divers mogelijk publiek bij onze voorstellingen. Vanuit het team werk je zelfstandig verder aan een praktische vertaling van de besproken strategie. ’s Avonds ben je in het theater om makers en acteurs te verwelkomen en na afloop in ons theatercafé De Smoeshaan met makers en publiek na te praten. Je bent als programma-coördinator een van de gezichten van Theater Bellevue, zowel voor theatermakers als voor het publiek.

Wie ben jij?

 • Je bent sociaal vaardig en dus goed in staat om een netwerk van theatermakers op te bouwen en te onderhouden.
 • Je hebt zakelijk inzicht, kunt onderhandelen met impresariaten, weet wanneer je successen kan boeken of juist risico moet nemen.
 • Je bent zelfstandig, werkt secuur en planmatig. Je werkt namelijk in een team aan een planning, waarbij de afspraken die jij maakt duidelijk en inzichtelijk moeten zijn voor een groot deel van de organisatie (techniek, marketing, kassa).
 • Je kunt goed overzicht houden. Je rol is zowel artistiek als coördinerend, dus hoe worden artistieke ideeën praktisch en haalbaar gemaakt.
 • Je hebt een breed en divers netwerk in Amsterdam of weet hoe je dat kunt opbouwen. Je hebt zicht op wat er onder diverse doelgroepen in de stad leeft en hoe je een breed publiek bij onze programmering kunt betrekken.

Wat ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor artistieke input en coördinatie en overzicht programmering van Theater Bellevue.
 • Je denkt en werkt mee met contextprogrammering rondom voorstellingen.
 • Je hebt direct contact met makers, gezelschappen en impresariaten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de planning.
 • Je plant overleggen intern en extern (bijvoorbeeld met gezelschappen, impresariaten).
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne communicatie over boekingen naar kassa, techniek, marketing.
 • Je checkt de contracten.
 • Je neemt de hospitality op de voorstellingsavonden op je.

Wij bieden jou
Een veelzijdige, uitdagende functie van 24 uur per week binnen een inspirerende theateromgeving in Amsterdam en binnen een relatief kleine, maar dynamische en gedreven organisatie die volop in ontwikkeling is. Salaris conform CAO Toneel en Dans en afhankelijk van leeftijd, opleiding en/of ervaring met uitzicht op verlenging en een mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het gebied van theaterprogrammering.

Geïnteresseerd?
Gebruik onderstaande sollicitatiebutton om je CV en motivatie voor 12 december 2022 te uploaden.

Meer informatie over de functie kun je opvragen bij artistiek directeur Eve Hopkins eve@theaterbellevue.nl / 020-5305301. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 20 december en donderdag 22 december 2022 in de middag.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.