TextielMuseum: Junior Medewerker Marketing en Communicatie

Het TextielMuseum in Tilburg zoekt een Junior Medewerker Marketing en Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-12-2022Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. In het TextielLab werken (inter)nationale ontwerpers, kunstenaars en veelbelovende studenten samen met onze textielexperts om de eindeloze mogelijkheden van textiel te ontdekken.

Het museum is volop in beweging. We zijn van start met een ambitieus vernieuwingsprogramma in samenwerking met Mecanoo architecten en de gemeente Tilburg, dat de komende jaren gefaseerd uitgerold wordt. In het toekomstige museum staat onze passie voor textiel centraal. We willen een plek creëren waar alle zintuigen worden geprikkeld.

Binnen het team Marketing en Communicatie zijn wij per direct op zoek naar een:

Junior Medewerker Marketing & Communicatie

24 uur per week

Als Junior medewerker Marketing en Communicatie lever je een bijdrage aan de uitvoering van het marketing- en communicatiebeleid, waarmee je de instelling, tentoonstellingen en andere activiteiten op de kaart zet. Het TextielMuseum is een ambitieuze organisatie en op zoek naar een zelfstandige en gedreven allround professional, die het leuk vindt aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken en op vernieuwende en effectieve wijze de diverse doelgroepen van het museum – van kunstliefhebbers tot modefans en families – weet te betrekken.

Binnen de afdeling Marketing en communicatie werk je samen met drie collega’s.

Dit is wat je gaat doen

  • Je bent verantwoordelijk voor de contentplanning en het bedenken, coördineren en creëren van aansprekende content voor de socialmediakanalen, websites, nieuwsbrieven en andere mailings;
  • Het mede bewaken van eenduidigheid in alle middelen;
  • Uit (laten) voeren en optimaliseren van de online marketing (SEO, SEA, email- en socialmedia-marketing) en optimalisatie van de online customer journey;
  • Zelfstandig uitvoeren van diverse marketing- en communicatiewerkzaamheden (onder andere het ontwikkelen en inzetten van communicatiemiddelen, persverzoeken etc.);
  • Volgen van ontwikkelingen in het vakgebied en deze kennis actief inzetten, delen en uitdragen, zodat nieuwe ontwikkelingen tijdig kunnen worden geïmplementeerd;
  • Eerste aanspreekpunt van de afdeling voor het aannemen en verwerken van externe verzoeken per e-mail en telefoon;
  • Het beheren van handleidingen en procedures van de afdeling en verdere ondersteuning van de afdeling.

Dit zijn jouw kwaliteiten:
Je hebt een relevante opleiding op gebied van marketing en communicatie afgerond op hbo-denkniveau en hebt kennis van en ervaring met online, offline en socialmedia-marketing. Je weet wat er speelt in het vakgebied en haalt plezier uit het toepassen van vernieuwende ideeën. Je bent klantgericht ingesteld en je werkt accuraat. Onze nieuwe collega vindt het fijn om zelfstandig te werken en is een kei in plannen. Je bent een uitstekende schrijver, sterk in de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) en weet je ideeën te (laten) vertalen naar passende visuele content. Zelf kan je ook goed uit de voeten met beeld- en ontwerpprogramma’s zoals Photoshop, Illustrator en Premiere.

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, (cultureel) ondernemerschap en samenwerken: dat zijn competenties die wij bij al onze medewerkers zoeken, spreekt dit je aan?

Wat kun je van ons verwachten
Wij bieden je een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie met betrokken medewerkers, met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met uitzicht op verlenging). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. De functie is ingeschaald in schaal 7, waarmee het salaris bij een 36-urige werkweek afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 2.547,- en maximaal € 3.189,- (2022, cao verhoging 2023 nog niet bekend) bruto per maand bedraagt. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP. Deels (maximaal 50%) thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Als werkgever hanteert het TextielMuseum een beleid van gelijke kansen. Daarbij willen wij een inclusief museum zijn voor iedereen. Gelijkheid en diversiteit vinden wij belangrijk en we zetten ons in om een organisatie en plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Interesse?
Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Femke Vos (Hoofd Marketing en Communicatie) via 013-549 45 39 of mail naar
Femke.Vos@textielmuseum.nl. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de HRM afdeling via 013-549 45 15 of HRM@mommerskwartier.nl (dinsdag-vrijdag).

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatie bestaande uit een cv en korte motivatie uiterlijk 4 december 2022. Uiterlijk 6 december ontvang je van ons bericht over je sollicitatie. De eerste gesprekken worden gevoerd op donderdag 8 december. De tweede gesprekken op dinsdag 13 december.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.