Stichting de Bühne: Bestuursvoorzitter

Stichting de Bühne in Amersfoort zoekt een Bestuursvoorzitter voor 2 tot 4 uur per kwartaal | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-01-2023Stichting de Bühne is een stichting zonder winstoogmerk en heeft als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het kunst- en cultuurklimaat. De Bühne ziet kunst en cultuur als sterke verbinder op lokaal niveau en staat voor culturele producties waarin de actieve betrokkenheid van deelnemers / participanten een grote rol spelen. De Bühne zet zich in om mensen en wijken te verbinden door cultuur en ontmoetingen te stimuleren.

Sinds 2008 werkt een vast kernteam, een zakelijk leider, productieleider en meerdere programmamakers, aan het huiskamer- en tuinenfestival Gluren bij de Buren, dat in de huidige vorm startte in Amersfoort en inmiddels jaarlijks in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Voor de organisatie van Gluren bij de Buren wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale programmamakers die de deelnemende stad goed kennen en er een groot netwerk hebben opgebouwd. De werklocatie is in Amersfoort, in een oud fabriekspand, dat in 2020 helemaal verbouwd is tot kantoor. Deze plek wordt gedeeld met andere culturele ondernemingen zoals een festivalorganisatie. Voor meer achtergrondinformatie (waaronder het huidige beleidsplan) zie www.debuhne.nl.

Stichting de Bühne (bekend van Gluren bij de Buren) zoekt een

Bestuursvoorzitter

2 tot 4 uur per kwartaal

Het bestuur
Het bestuur bestaat uit drie leden en heeft een toezichthoudende taak, waarbij zij zich houdt aan de Governance Code Cultuur. Het bestuur draag de eindverantwoordelijkheid voor de financiën en de continuïteit van de stichting. De dagelijkse leiding is in handen van een tweekoppige directie, die met de kantoororganisatie binnen mandaat van het bestuur geheel zelfstandig functioneert.

De functie
Voor de functie van voorzitter zijn we op zoek naar iemand met een breed netwerk (in de cultuursector) en ervaring als bestuurder van een stichting. Onderdeel van deze functie is dat je De Bühne de komende jaren helpt in de zoektocht naar duurzame vormen van subsidie- en sponsorinkomsten. Samen met de andere bestuursleden vorm je een sparringpartner voor de dagelijkse leiding bij de meer complexe vraagstukken die tijdens driemaandelijkse vergaderingen ter sprake komen.

De tijdsinvestering voor deze functie is wisselend, maar vraagt een gemiddelde beschikbaarheid van 2 tot 4 uur per kwartaal. Het betreft een onbezoldigde functie

De voorzitter

  • Is een sparringpartner voor de directie.
  • Heeft bestuurlijke ervaring.
  • Is een verbinder.
  • Heeft een adviserende rol met betrekking tot sponsoring en partnerships.
  • Heeft een groot en divers netwerk en is bereid dit in te zetten ten goede van de activiteiten van de stichting.

We geven voorkeur aan een kandidaat die complementair is aan de samenstelling van het bestuur.

Overige bestuursleden

Reageren
Ben je enthousiast en denk je binnen het profiel te passen? Reageer dan voor 1 januari 2023 door een korte motivatie en CV te sturen naar bestuur@debuhne.nl. We nemen daarna contact met je op en maken een afspraak voor een kopje koffie en een kennismakingsgesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.