RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis: Senior Developer (Microsoft)

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag zoekt een Senior Developer (Microsoft) voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis maakt de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Als ondernemend kennisinstituut bouwen wij aan de realisatie van een nieuw Huis voor de Kunstgeschiedenis, ook digitaal. De afdeling Digitaal Informatiemanagement is verantwoordelijk voor een effectieve, efficiënte en veilige informatievoorziening van het RKD. Binnen het RKD werken ongeveer 70 medewerkers.

Om de digitale transitie te versnellen en versterken breiden we uit met een voor het RKD nieuwe rol, namelijk een

Senior Developer (Microsoft)

32 tot 36 uur per week

Door een vergaande digitalisering onder de noemer RKD Research, transformeert het RKD meer en meer naar een digitaal kennisinstituut. Hierdoor zijn er samenwerkingen gestart met diverse leveranciers van (cloud-)diensten en verandert de rol van de afdeling DIM van enkel uitvoerder voor een deel naar regisseur.

Een belangrijk onderdeel van deze transformatie is het initiëren en bewaken van de cohesie van IT-systemen en de ontwikkelingen hierin, waarbij voortdurend de relatie wordt gelegd tot de organisatiedoelen en processen. Daarnaast draag je continue bij aan strategische scenario’s voor de verdere ontwikkeling van de afdeling DIM.

Qua werkzaamheden kan je denken aan:

 • Het definiëren van informatie in termen van subsystemen, gegevensverzamelingen, opslag en verwerkingsregelingen, interactie met gebruikers (user interface) en de onderlinge relatie tussen deze elementen;
 • Het opgeven van informatie, verwerken van onderlinge betrekkingen, relaties tussen informatieprocessen en gegevens en informatie-uitwisseling met de omgeving;
 • Het opbouwen van een gedetailleerd beeld van de problemen van en de eisen die door de opdrachtgever of organisatie gesteld worden;
 • Specificeren en bijhouden van de kwantitatieve gegevens behorend tot het informatie-systeem;
 • Bepalen van de eisen die gelden voor de technische infrastructuur;
 • Het formuleren van normen, richtlijnen en procedures voor de ontwikkeling van informatiesystemen.

Je profiel:
Het netwerk waarin het RKD zich bevindt en de dynamiek hierbinnen is een vertrouwde omgeving voor je. Je hebt ruime ervaring met IT-development en/of architectuur en bent gewend te acteren in het IT-landschap met zowel interne als externe stakeholders.

Verder heb je:

 • Een HBO en/of WO werk- en denkniveau;
 • De juiste bagage (denk aan Microsoft Azure) om deze functie vorm te geven en uit te bouwen;
 • Een zelfstartende en initiatiefrijke persoonlijkheid;
 • Een analytische blik naar binnen en buiten en beschik je over een organisatie-sensitieve houding;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een heldere schrijfstijl.

Wij bieden:
Een nieuwe functie in een zich ontwikkelende afdeling en organisatie. De functie is gewaardeerd in schaal 11 of 12 (€ 3.439,- tot € 5.266,- o.b.v. 36 uur per week) van de Museum CAO, afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Wanneer je geïnteresseerd bent, kan je je motivatiebrief met CV sturen via onderstaande sollicitatiebutton.

Nadere informatie over de functie kan je inwinnen bij Ad Lugten, afdelingshoofd DIM, via lugten@rkd.nl.

Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.