Rijksmuseum: Payroll Specialist

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Payroll Specialist voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 23-12-2022Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te solliciteren.

De (sub)afdeling Personeels- & Salarisadministratie (PSA) van het Rijksmuseum zoekt een

Payroll Specialist (m/v/x)

36 uur per week

De subafdeling Personeels- en Salarisadministratie (PSA) is onderdeel van de afdeling Personeel & Organisatie. De PSA bestaat uit een team van 5 collega’s, die onderverdeeld zijn in personeelsadministratie en de salarisadministratie. Er wordt nauw samengewerkt en beide teams worden begeleid door het hoofd van de subafdeling PSA.

De functie
In de rol van Payroll specialist zorg je voor een tijdige en correcte uitvoering van de salarisadministratie en de fiscale en sociale-verzekeringsverplichtingen, alsmede het genereren van betrouwbare rapportages. Om het management goed te kunnen ondersteunen, genereer je samen met je collega’s betrouwbare personeelsinformatie.

De voornaamste werkzaamheden zijn

 • Verzorgen van een correcte en tijdige verwerking, controle en betaalstelling van salarissen en afdrachten voor zowel het Rijksmuseum als dochteronderneming PP10; controleren, corrigeren van salaris-, uitkerings- en inhoudinggegevens, uitvoeren van controles en verstrekken informatie aan de financiële administratie.
 • Verzorgen van aangiften met betrekking tot loonheffingen, pensioenen en overige informatieverstrekking.
 • Bijhouden en delen van interne & externe actualiteiten, hierin advies geven en implementatie bewerkstelligen.
 • Signaleren en voorstellen doen ter verbetering processen en aanpassen werkprocessen.
 • Vakkundig ondersteunen en adviseren van collega’s en leidinggevenden aangaande salaris (verwerking, vergoedingen, inhoudingen en (complexe) berekeningen.
 • Ondersteunen bij jaarlijkse (en tussentijdse) rapportages, begroting, formatiebeheer en sociaal jaarverslag.
 • Deelnemen aan Payroll-gerelateerde projecten.

Over het profiel
Onze nieuwe collega is aantoonbaar nauwkeurig en heeft oog voor detail. Je weet onder druk goed te presteren en daarom hoofd- en bijzaken goed van elkaar te scheiden. Je bent integer in de omgang met vertrouwelijke, strategische informatie. Je hebt een helder overzicht en durft zelfstandig benodigde stappen te ondernemen. Uiteraard in goed overleg met je directe collega’s, samenwerken is een belangrijk onderdeel op de afdeling P&O van het Rijksmuseum!

Verder heb je

 • Minimaal een afgeronde hbo- (SPD, HEAO, BE) of een behaald vakdiploma PDL en/of VPS.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van salarisadministratie.
 • Kennis van geautomatiseerde personeels- en salarissystemen, kennis van AFAS is een pre.
 • Kennis van sociale en fiscale regelgeving, pensioenregelingen en sociale verzekeringswetten.
 • Kennis van de cao-bepalingen (Museum cao) is een pre maar geen vereiste.

Salaris/ Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal € 2.940,- en maximaal € 3.849,- bruto per maand (schaal 9), bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar, waarna wordt geëvalueerd voor verlenging.

Enthousiast geworden?
Stuur dan tot 23 december 2022 je complete sollicitatie naar ons toe. Solliciteren doe je uitsluitend via onderstaande sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag een cv én motivatie in pdf, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Puck Bastiaansen, via telefoonnummer 02 06 74 70 00 of via e-mail recruitment@rijksmuseum.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Carla Tak-Hoogendijk via telefoonnummer 06 22 74 87 39.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.