ProDemos: Dagcoördinator Publiek

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat in Den Haag zoekt een Dagcoördinator Publiek voor 19 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-11-2022ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Het Bezoekerscentrum van ProDemos staat recht tegenover het Binnenhof in Den Haag. Vanuit die plek bieden we rondleidingen, educatieve programma’s, debatten, exposities en cursussen. Jaarlijks ontvangen we tienduizenden scholieren, studenten, leden van politieke organisaties, toeristen en andere geïnteresseerden, die via ons ervaren hoe politiek, democratie en rechtsstaat functioneren.

Bij ProDemos zijn we voor de afdeling Publiek op zoek naar een:

Dagcoördinator Publiek

19 uur per week

Het team Publiek voert scholierenprogramma’s en rondleidingen uit door het land en op de vaste locatie in Den Haag. Het team bestaat uit een grote pool van medewerkers die inzetbaar zijn voor verschillende programma’s en doelgroepen, zowel in Den Haag als elders in het land.

Waar ga je aan werken als dagcoördinator?
Als dagcoördinator bij ProDemos leid je onze dagelijkse operatie. Door jouw praktische ondersteuning kunnen onze educatieve activiteiten in Den Haag en bij scholen, provincies, rechtbanken en gemeenten soepel doorgang vinden. Jij zet je in voor een excellente uitvoering van de programma’s en draagt bij aan een representatieve, veilige en gastvrije ontvangst van onze gasten.

Je lost problemen op en bent eerste aanspreekpunt voor onze educatief begeleiders tijdens de uitvoer van hun programma. Daarnaast heb je regelmatig contact met onze partnerorganisaties, zoals de Eerste en Tweede Kamer, en sta je docenten en andere gasten te woord. Je werk gaat vooral over de dag van vandaag en morgen. Grotere, terugkerende en systematische knelpunten signaleer je en koppel je terug aan de teamleiding Publiek, waarbij je meedenkt en adviseert over mogelijke oplossingen.

Wat ga je doen?

 • Je bereidt de dag organisatorisch voor, opent en sluit het pand en zorgt dat de materialen beschikbaar zijn voor het uitvoeren van de programma’s.
 • Je verzorgt de dagstart en dagafsluiting.
 • Stuurt op een efficiënte uitvoering van het rooster van de betreffende en volgende dag. Zorgt dat de planningsystemen up-to-date zijn en voert waar nodig wijzigingen door.
 • Je geeft operationeel leiding aan begeleiders en biedt waar nodig ondersteuning en een luisterend oor.
 • Je staat bezoekers, docenten en partners (intern en extern) te woord wanneer zij zich melden met vragen en/of problemen.
 • Je bent een belangrijke schakel tussen de kantoormedewerkers en de begeleiders. Je kunt bijvoorbeeld de ervaringen van de begeleiders goed verwoorden richting de afdelingen Educatie of Projecten.
 • Je neemt plaats in werk- en focusgroepen ter ontwikkeling en verbetering van onze educatieve programma’s en ondersteunende systemen.
 • Je signaleert en meldt knelpunten in de dagelijkse gang van zaken en doet voorstellen aan de teamhoofden van de afdeling Publiek om het proces te verbeteren.
 • Om een goede aansluiting te houden met de dagelijkse praktijk en op de hoogte te blijven van wat er speelt, loop je regelmatig mee met de verschillende programma’s, en/of voer je af en toe ook zelfstandig een programma uit.

Wie ben jij?
Je hebt een groot probleemoplossend vermogen, bent proactief en hebt een vooruitziende blik. Komt een school te laat, is een medewerker verhinderd, komen bezoekers met moeilijke vragen? Jij draait er je hand niet voor om en blijft rustig en oplossingsgericht. Je hebt ervaring als troubleshooter, waarbij je dagelijks veel ballen in de lucht moet houden en snel moet schakelen tussen diverse werkzaamheden. Een coördinerende rol hierin is een pre.

Je draagt bij aan een positieve en veilige werksfeer binnen ProDemos en weet onze begeleiders te motiveren.

Je hebt affiniteit met de missie en doelstellingen van ProDemos. Je kunt je het werken in een politiek-bestuurlijk speelveld snel eigen maken. Ook ben je in staat om moeilijke gesprekken met bijvoorbeeld docenten en bezoekers op een duidelijke en gastvrije manier af te handelen.

Daarnaast heb je een BHV-basiscertificering of ben je bereid deze op korte termijn te halen.

We zoeken iemand met de volgende eigenschappen en competenties

 • Organisatie- en planningstalent: je schat goed in wat er nodig is aan mensen en middelen, stelt de juiste prioriteiten en controleert of alles volgens plan verloopt.
 • Stressbestendigheid: je kunt effectief blijven presteren onder tijdsdruk, druk van meerdere of moeilijke taken, sociale druk of bij tegenslag.
 • Samenwerkingsgerichtheid: je deelt kennis en ervaring met collega’s, bent servicegericht naar externe partners, kunt aandachtig luisteren en hebt een actieve bijdrage in het eindresultaat.
 • Klantgerichtheid: je neemt de klant serieus en bent erop gericht de klanttevredenheid te vergroten.
 • Flexibiliteit: je kunt je goed aanpassen aan veranderingen in de omgeving, werkwijzen, werktijden, taken en gedrag van anderen.
 • Besluitvaardigheid: je weet goed oorzaak en gevolg in te schatten, onderneemt actie en durft beslissingen te nemen.
 • Communicatieve vaardigheid (zowel in woord als geschrift).

Beschikbaarheid

 • Je ben minimaal 19 uur per week (verdeeld over twee dagen) beschikbaar en bereid om gemiddeld één keer in de vier weken in het weekend en incidenteel op feest- of vakantiedagen te werken.
 • Daarnaast vragen we je om, aansluitend aan je werkdag, tussen 07:00 en 08:45 of 18:00 en 21:00 uur telefonische piketdiensten te draaien, ook in het weekend.
 • We doen een beroep op je flexibiliteit om naast je reguliere diensten door het jaar heen ook in te vallen voor collega’s, bij piekmomenten, calamiteiten en afwezigheid van collega’s.

Wat bieden wij jou?

 • Een interessante en afwisselende werkomgeving.
 • Een tijdelijk contract voor 19 uur per week voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden in de formatie behoort een verlenging tot de mogelijkheden.
 • Salaris volgens de cao Sociaal Werk, schaal 8 (minimaal € 2.832 en maximaal € 3.961) op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget (in salaris of vakantie-uren) van circa 19% van het jaarsalaris.
 • Een bereikbaarheidstoeslag volgens de cao Sociaal Werk.
 • Een volledige vergoeding van je reiskosten voor woon-werkverkeer op basis van openbaar vervoer 2e klasse.
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen; zo heb je onder andere de beschikking over een persoonlijk loopbaanbudget en heb je toegang tot een online leeromgeving met een breed aanbod van trainingen.

Heb je vragen over de functie?
Dan kun je contact opnemen met het teamhoofd Publiek waar de dagcoördinatie onder valt: Rolf van den Heuvel, r.vandenheuvel@prodemos.nl.

Wil je solliciteren op de functie van dagcoördinator?
Als je interesse hebt in deze vacature, kun je reageren door je cv en motivatiebrief te uploaden via onderstaande sollicitatiebutton.

Je kunt reageren op deze vacature tot en met 27 november 2022. De procedure bestaat uit twee gespreksrondes en een arbeidsvoorwaardengesprek. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vast onderdeel bij onze indiensttredingsprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.