Picturae: Medewerker Sales Binnendienst

Picturae in Heerhugowaard zoekt een Medewerker Sales Binnendienst voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-01-2023Picturae levert diensten op het gebied van het digitaliseren, bewaren, beheren, ontsluiten, verrijken en ontsluiten van erfgoedcollecties voor musea, archieven en bibliotheken. Bij Picturae wordt gebruik gemaakt van de nieuwste scanapparatuur, ontwikkelen we software, bouwen we websites en beschikken we over een professionele storage- en hostingomgeving.

Picturae is koploper in haar vakgebied en met ca. 140 medewerkers werken we vanuit onze studio’s in Heerhugowaard (Nederland), Berlijn-Ludwigsfelde (Duitsland) en Jersey City (Verenigde Staten) alsook vanuit klantlocaties zoals in Canberra (Australië) en Washington DC (Verenigde Staten). Bij Picturae komen twee werelden bij elkaar: die van technologie en van erfgoed.

Het bedrijf
Werken bij Picturae betekent werken voor interessante internationale klanten en bijdragen aan het digitaliseren en online ontsluiten van unieke wetenschappelijke en historische collecties. Dat doen we op het hoogst denkbare niveau, denk daarbij aan klanten als het Museum für Naturkunde Berlin, Stadsarchief Amsterdam, Naturalis Biodiversity Center Leiden, Harvard University, Heineken Collection Foundation en erfgoedinstellingen in binnen- en buitenland. Wij zorgen met de laatste technologie dat vaak eeuwenoude originelen digitaal beschikbaar komen voor het grote publiek.
Picturae staat bekend om zijn innovatieve software- en hardware-oplossingen, snelheid, grote zorgvuldigheid en loopt al jaren voorop in de markt. Bij Picturae werk je samen met een team en krijg je alle ruimte en vertrouwen om gezamenlijke en eigen ambities waar te maken. Picture that!

Onze teams bestaande uit o.a. project managers, software engineers, sales en (senior) scan operators ontwikkelen hightech digitaliseringsprojecten op projectlocaties bij de klant of vanuit ons studio’s in Nederland, de Verenigde Staten of Duitsland.

Wij zoeken voor de afdeling Sales een

Medewerker Sales Binnendienst

32 tot 40 uur per week

Ben jij sterk in het coördineren en uitvoeren van alles wat een goede Sales afdeling nodig heeft? Kun jij als de beste organiseren en schrijven? En zoek je een werkplek waar je bijdraagt aan het duurzaam beschikbaar maken van cultureel erfgoed? Dan zit je bij Picturae helemaal goed.

Jouw rol
Je maakt onderdeel uit van het Sales Team, bestaande uit collega’s in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Binnen Picturae ben jij verantwoordelijke voor het zelfstandig uitvoeren en coördineren van Sales projecten, inclusief d aansturing van externe leveranciers. Je kunt Sales plannen vertalen naar interne projecten zodat de Salesafdeling gestructureerd te werk kan gaan. Jaarlijks stel jij een Extern Communicatie plan op aan de hand van jaarplannen. Je geeft vorm aan de Sales Tooling en je bent verantwoordelijk voor het coördineren of uitvoeren Sales acties. Denk hierbij aan het meeschrijven aan offertes, mailings en het bijhouden van onze website en social media. Goed kunnen schrijven is dus van belang! Ook ben je een belangrijke schakel in het contact onderhouden met klanten, in het beantwoorden van klantvragen en het onderhouden van contact met andere onderdelen binnen de organisatie zoals bij aanbestedingen of projectoverdrachten.

Wat wij vragen

 • Een pro-actieve regelaar.
 • Communicatief sterk in woord en geschrift.
 • Gefocust op het opbouwen en onderhouden van klantrelaties.
 • Affiniteit met onze missie en de culturele sector.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste en bij voorkeur nog een andere taal (Duits is pré).
 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in commerciële richting.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring in commerciële functies.

Wat wij bieden
Picturae biedt je een zeer uitdagende functie binnen een leuk team. Het bedrijf breidt zich uit, dus er zijn volop kansen om jezelf te ontwikkelen en leuke ervaringen op te doen. Er heerst een informele, persoonlijke werksfeer. Verder bieden wij marktconforme arbeidsvoorwaarden:

 • Een marktconform salaris.
 • 25 (+2 bonus naar rato) vakantiedagen.
 • Laptop.
 • Vergoeding museumjaarkaart.
 • Telefoonvergoeding.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Je ziet onze waardering ook terug in de kleine dagelijkse dingen. Iedere maand sluiten wij af met een vrijdagmiddagborrel. Daarnaast hebben wij leuke personeelsactiviteiten zoals een BBQ, georganiseerd door onze enthousiaste feestcommissie.

Geïnteresseerd?
Gekwalificeerde personen die belangstelling hebben voor deze functie, wordt verzocht een cv, referenties en een sollicitatiebrief mee te sturen naar hr@picturae.com.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.