Openbare Bibliotheek Amsterdam: Medewerker Dienstverlening Klantenservice

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Dienstverlening Klantenservice voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-11-2022De OBA heeft de visie en ambitie om vanuit een hospitality-omgeving nog meer en betere informatievoorziening, kennis- en cultuuraanbod aan te bieden voor de bewoners van Amsterdam en omgeving. Zo verwacht de OBA van haar medewerkers in de frontoffice dat zij dat hospitality-gevoel ook uitdragen.

De OBA biedt laagdrempelige en toegankelijke plekken in de hele stad. Een goede spreiding van vestigingen over de stad is essentieel, met daarbij bibliotheken in buurten waar de OBA een belangrijke rol vervult voor kwetsbare groepen.

De gemeente en de OBA willen de grote waarde die de OBA al jarenlang in de hele stad heeft behouden en versterken richting de toekomst en bestendigen voor toekomstige generaties Amsterdammers.

Wie zijn wij?
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA biedt alle Amsterdammers vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur door middel van haar bibliotheekdiensten en de culturele en educatieve programmering. Met 28 vestigingen en circa 3,5 miljoen bezoekers per jaar is de OBA de meest bezochte culturele instelling in Amsterdam.

De OBA is op zoek naar een

Medewerker Dienstverlening Klantenservice (m/v/x)

28 uur per week

In deze dynamische, afwisselende functie ben je als medewerker Dienstverlening C het visitekaartje van de OBA. Met de positieve klantbeleving als uitgangspunt draag je bij aan een goede service en dienstverlening. Je behandelt als gastheer/gastvrouw veelvoorkomende vragen en meldingen die spelen binnen de OBA. Ook ondersteun je bij de voorbereiding en afronding van activiteiten wanneer dit nodig is.

Je helpt klanten bij het gebruik van de verschillende faciliteiten die de OBA biedt, je geeft algemene informatie over onze producten en diensten en verwijst zo mogelijk door naar interne en externe partners. Het verrichten van opruimwerkzaamheden hoort ook bij je takenpakket. Zo zorg je voor een fijne sfeer in de bibliotheek en een prettige omgeving.

Je bent qua uren en dagen flexibel inzetbaar in onze vestigingen. Je bent in ieder geval beschikbaar op verschillende momenten gedurende de week én in de weekenden. Avond- en weekenddiensten maken deel uit van het rooster.

Hoe ziet een Stadsdeelteam eruit?
Samen met ongeveer 10 medewerkers Dienstverlening Klantenservice, een medewerker Dienstverlening & Service en de Medewerkers Dienstverlening A, verantwoordelijk voor programma’s, vorm je het team binnen het stadsdeel. Je werkt op de OBA vestigingen binnen dit Stadsdeelteam. Natuurlijk kan het zijn dat je ook op vestigingen in andere teams wordt ingezet.

Wie ben jij?

 • Ten minste een afgeronde vmbo-opleiding
 • Werkervaring in een functie met direct klantcontact en horeca is een pre
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Kennis van, en ervaring met (digitale) systemen en social media
 • Je werkt minimaal eens per twee weken op de zaterdag en bent flexibel om in de avond te werken
 • Je beschikt over enkele specifieke competenties:
  • oplossingsgericht
  • samenwerkingsgericht
  • in staat om goed zelfstandig te werken
  • proactief

Deze punten beschrijven jou als collega het beste:

 • Je bent een teamplayer, je kunt assertief en flexibel zijn
 • Je bent klantgericht: je ontvangt onze gasten op klantvriendelijke manier
 • Je hebt een positieve instelling en bent stressbestendig
 • Je bent fan van de OBA, je hart ligt bij Amsterdam en de Amsterdammers

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en veelzijdige rol op het gebied van dienstverlening in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden
 • Een parttime functie (28 uur per week)
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar
 • Een marktconform salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 4 cao openbare bibliotheken)
 • Onbeperkt sporten bij Trainmore vestigingen in heel Nederland voor € 15,- per maand
 • En natuurlijk je eigen bibliotheekpas met toegang tot een miljoen boeken!

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Willemijn Ligthart, P&O medewerker, op telefoonnummer 020 – 5230 744.

De training vind plaats in de eerste werkweek.
Een e-assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
De cao openbare bibliotheken is van toepassing.

Reageren
Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Mail jouw motivatie en cv uiterlijk 27 november naar sollicitaties@oba.nl. onder vermelding van Medewerker Dienstverlening Klantenservice Zuidoost/Ouder-Amstel.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.