OORKAAN: Zakelijk Leider

OORKAAN in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 04-12-2022Oorkaan maakt al meer dan twintig jaar muziekproducties op internationaal hoog niveau. Ze willen zoveel mogelijk jonge luisteraars kennis laten maken met mondiale klassieke muziek – zonder drempels, in binnen- en buitenland. Met hun theatrale concerten bereiken ze nieuw publiek en bieden zij talentvolle musici en makers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

Ontstaan in 2001 vanuit Het Concertgebouw, werkt Oorkaan nauw samen met gerenommeerde ensembles en orkesten. Sinds 2021 heeft Oorkaan daarnaast ook een eigen ensemble. Met hun voorstellingen vervullen ze een onmisbare schakel in de muzieksector: de jonge luisteraar van vandaag is de concertbezoeker van morgen en de topmusicus van overmorgen! De concerten worden ook wereldwijd geprogrammeerd door bijvoorbeeld de Salzburger Festspiele, Elphilharmonie Hamburg, Brooklyn Academy of Music New York en deSingel Antwerpen en zijn meermaals bekroond bij de YAMawards. Internationale allure dus!

OORKAAN zoekt een

Zakelijk Leider

32 tot 40 uur per week

Functieomschrijving & werkzaamheden
Als zakelijk leider is jouw taak om samen met de artistiek directeur, het team en het bestuur, te zorgen dat jullie Oorkaan aansturen en blijvend op de kaart zetten. Relevant hierbij is om een nóg betere positie te verwerven op landelijk en gemeentelijk niveau. Daarnaast werk je nauwgezet mee aan de plannen voor “vanaf 2025”. Je werkzaamheden bestaan uit het aansturen van het team. Ervaring met finance en HR is gewenst; je snapt budgetten & rapportages en bent goed met – en inspirerend voor – je collega’s. Je zorgt voor rust, stabiliteit, continuïteit en consensus. Bovendien is het belangrijk dat je een teamplayer bent.

Werkzaamheden onder andere

 • Aansturen interne team inclusief hr processen.
 • Finance (o.a. begrotingen, budgetbewaking, facturatie, administratieve organisatie, afstemming administratiekantoor en accountant, jaarrekening).
 • Financiering en relatiemanagement van stakeholders als FPK en AFK.
 • Afstemming en samenwerking met artistiek team en directeur.
 • Deelname aan NAPK overleggen, externe bijeenkomsten en werkgroepen en up-to-date zijn van ontwikkelingen in het veld.
 • Voorbereiden en bijwonen van bestuursvergaderingen.
 • Facility management (gebouwbeheer, BHV, IT, inventaris, et cetera).
 • Strategische visievorming met bestuur, directie en team.
 • Bewaken van overlegstructuren, personeelsactiviteiten, verzoeken/informatievoorziening bestuur.

Profiel werknemer

 • Minimaal een passende HBO opleiding en bij voorkeur min 5 jaar relevante werkervaring ook op leidinggevend gebied.
 • Interesse voor de kunst- en cultuursector, specifiek klassieke muziek is een pre maar geen must.
 • Feeling met hr en personeel(s)zaken.
 • Ervaring met finance en budgettering.
 • Commercieel, ondernemend, analytisch en enthousiast.
 • Schakelt gemakkelijk met verschillende stakeholders.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Voldoe je niet aan alle gevraagde functie-eisen of ervaring? We moedigen je aan om toch te solliciteren.

Wat bieden we

 • Een gevarieerde, zelfstandige baan met veel verantwoordelijkheden.
 • Een fijne werkplek in Amsterdam.
 • Werken in een hecht en gepassioneerd team.
 • Marktconform salaris.

Interesse?
Dien dan vóór maandag 5 december 2022 zowel je cv als motivatiebrief in via de sollicitatieknop. De werving voor deze functie bij Oorkaan gaat via Vacature Via. Neem voor vragen contact op met Sharida Cicilia, People & Culture Expert; sharida@vacaturevia.nl of +316 288 754 21.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.