NPO: HR Procesmanager

NPO in Hilversum zoekt een HR Procesmanager voor 28-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-12-2022Werken bij NPO betekent samen bouwen aan een sterke publieke omroep in Nederland. Een publieke omroep die voortdurend in ontwikkeling is en meebeweegt met de behoeften van ons publiek. Met bijna 450 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in. In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij. Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij NPO te komen werken. Benieuwd naar wat NPO jou te bieden heeft? Bekijk het in onderstaande interactieve video. Je kiest zelf over welk thema je meer wilt weten. Kortom, jij hebt de regie!

Kom jij als HR procesmanager de dienstverlening van onze HR Desk naar een hoger niveau tillen? Dan maken wij graag kennis met jou.

HR Procesmanager

28-32 uur per week

De HR Desk van NPO is volop in ontwikkeling. Op dit moment maken we mooie stappen in het digitaliseren van onze HR processen en het data gedreven werken. Daarbij zetten we in op het vergroten en bevorderen van de zelfredzaamheid van medewerkers en managers binnen NPO. We willen graag nog verder professionaliseren, waarbij ons doel is ervoor te zorgen dat de HR Desk zelfsturend wordt. Als dit bereikt is, verleggen we het accent naar de processen van de gehele afdeling HR. Ook daarin speelt de HR procesmanager een belangrijke rol.

Op dit moment zijn onze prioriteiten de aanbesteding van (o.a.) de HR applicatie, het aanscherpen van security in samenwerking met ICT (security roadmap), het optimaliseren van de administratieve processen en het actualiseren van de HR regelingen.

Dit ga je doen
Je hebt een belangrijke spilfunctie op onze HR afdeling. Je werkt hierbij nauw samen met de HR Desk, de HR Business Partners en in- en externe stakeholders. Als HR procesmanager heb je een actief coachende rol richting de HR Desk en til je het team naar een hoger niveau. Zo zorg je ervoor dat het HR desk team zich ontwikkelt en dat vaardigheden, kennis en verantwoordelijkheden aansluiten bij zowel de persoonlijke doelstellingen van onze teamleden als die van NPO. Je weet het team inzichten te geven in hun werk(wijzen) en biedt waar nodig inhoudelijke ondersteuning.

Belangrijke activiteiten in deze functie zijn:

 • Begeleiden van de HR Desk in het realiseren van haar resultaten én visie;
 • Participeren in projecten op het gebied van:
  • het digitaliseren van de administratieve HR processen;
  • het vernieuwen van arbeidsvoorwaarden en HR regelingen;
  • risico-, privacy- en security onderwerpen;
  • formatie en begroting;
  • HR cyclus;
  • aanbestedingen.

Samen met de HR Desk, de HR Business Partners en de Manager HR en organisatieontwikkeling, aan wie je direct rapporteert, bepaal je de prioriteiten.

HR Desk
De HR Desk telt 5 (parttime) medewerkers. In het team werken we, naast de salarisadministrateur en de HR Deskmedewerkers, met twee specialisten (EHRM en arbeidsregelingen). Enerzijds om de kennis binnen de eigen afdeling te vergroten en anderzijds om de verbinding te borgen tussen de HR Desk, de HR afdeling en de in- en externe stakeholders. Het team zorgt voor een tijdige, correcte en volledige verwerking van personeelsgegevens en bedrijfsregelingen en voor inzicht, rapportage en analyse van de personeelsdata. Hiervoor staat de HR Desk continu in verbinding met de behoeftes en vragen vanuit medewerkers, management en de HR Business Partners.

Hier herken je jezelf in:

 • Je hebt hbo of academisch werk- of denkniveau;
 • Op jouw cv staat minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van HR systemen, HR proces optimalisatie, arbeidsregelingen, het verbeteren van processen en/of het inrichten van een HR Shared Service Centre;
 • Je bent een daadkrachtige coach en bruggenbouwer.

Energie, samenwerken, overtuigingskracht en ontwikkelen en coachen van anderen zijn competenties die jij bezit.

Als HR procesmanager ben je analytisch sterk, pragmatisch en laat je je leiden door data. Je hebt goede kennis van HR systemen. Je weet voorstellen te vertalen naar concrete eerste stappen en resultaten. Je vindt het leuk om mee te denken over een vooruitstrevend en duurzaam HR beleid en draagt actief bij aan de doorontwikkeling van de afdeling HR.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • Je krijgt 200 vakantie-uren;
 • Wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen.

De functie van HR procesmanager wordt voor minimaal 28 en maximaal 32 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 3.293,= en € 5.180,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van HR procesmanager bel of app dan met onze recruiter, Jolanda Janssen. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Jojanneke Doorn, manager HR en organisatieontwikkeling).

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met zondag 04 december 2022 solliciteren.

06 december 2022: terugkoppeling sollicitatie
07 december 2022: 1e sollicitatie gesprekken (ochtend)
08 december 2022: terugkoppeling 1e sollicitatiegesprekken
15 december 2022: 2e sollicitatie gesprekken (ochtend)
16 december 2022: terugkoppeling 2e sollicitatiegesprekken
19 december 2022: aanbod arbeidsvoorwaarden (per telefoon en mail)

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.