NEMO Science Museum: Educatie-maker

NEMO Science Museum in Amsterdam zoekt een Educatie-maker voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2022NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen binnen en buiten het museum.

Voor een uitbreiding van het team Educatie & Onderzoek zoekt NEMO een

Educatie-maker

32-36 uur per week

Je bent als educatie-maker verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inrichting van de werkplaatsen in NEMO, waarbij je nauw samenwerkt met de afdeling Educatie & Onderzoek.

Samen zorg je voor het ontwikkelen van programma’s voor verschillende leeftijden en niveaus. NEMO heeft op elke verdieping een ruimte beschikbaar gemaakt waar bezoekers en scholen actief aan de slag kunnen met verschillende onderwerpen. Zo is er een onderzoekslab, een chemisch lab, een forum en een maakwerkplaats. Als educatie-maker ben je de inhoudelijke drijvende kracht voor de invulling van de programmering van onze werkplaatsen.

Dit vind je leuk om te doen

  • Meedenken met de ontwikkeling en inrichting van de nieuwe Werkplaats.
  • Ontwikkelen van (educatie)programma’s en de implementatie ervan in de Werkplaats.
  • Ontwikkelen en organiseren van trainingen voor medewerkers over het programma.
  • Opzetten en onderhouden van nieuwe inhoudelijke samenwerkingen voor de invulling van de programmering van onze Werkplaats.

Hier herken jij jezelf in

  • Affiniteit met bètawetenschappen.
  • Affiniteit met het (primair en voortgezet) onderwijs, zowel met leerlingen als leerkrachten.
  • Ervaring met het maken van programma’s voor een jonge doelgroep.
  • Beschikbaar om eventueel in de weekenden te werken.
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.

Dit vinden wij belangrijk
Bij NEMO streven we naar méér diversiteit in de samenstelling van het personeel. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft of op wie je valt, maar wél dat je enthousiast bent over Wetenschap en Technologie.

Wat bieden wij
Je werkt in een dynamische omgeving in het iconische pand van NEMO in hartje Amsterdam. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.940 en maximaal € 3.849 bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 9), exclusief 8% vakantietoeslag.

Solliciteren
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 7 december 2022 naar hr@e-nemo.nl ter attentie van Ebru Buyukdoganay onder vermelding van Maker. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Meie van Laar (Hoofd Educatie & Onderzoek) via vanlaar@e-nemo.nl of 020 – 53 13 134.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.