Nederlands Openluchtmuseum: Conceptontwikkelaar

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zoekt een Conceptontwikkelaar voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2022Nederland biedt al eeuwenlang ruimte aan een veelheid van levensstijlen, tradities, overtuigingen en meningen. Deze diversiteit maakt onze geschiedenis kleurrijk en onze samenleving uniek, krachtig en kwetsbaar.

Het Nederlands Openluchtmuseum biedt je een plek waar je even op verhaal kunt komen. Waar je terug en vooruit kunt kijken. Waar je ontdekt wat je gemeen hebt met de ander en wat jou uniek maakt.

Wie zich in het verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging.

Het museum neemt je mee op reis door de tijd, van heel vroeger tot nu. In verhalen, collecties, gebouwen en presentaties. Fysiek en online. Landelijk, met o.a. de maand van de geschiedenis, het kenniscentrum voor immaterieel erfgoed en het netwerk van Canonmusea, én in Arnhem.

Daar presenteren we in het binnenmuseum de Canon van Nederland die je door vijftig vensters zicht biedt op de geschiedenis van ons land. In het buitenmuseum bekijk je dat verleden door de bril van gewone mensen als jij en ik, in het alledaagse bestaan. Zo brengen we de geschiedenis dichtbij. Dichterbij dan ooit.

Het resulteert in ruim een half miljoen bezoekers per jaar. Daarmee is het museum een van de best bezochte musea in Nederland. Voor een leuke, leerzame dag uit tot een compleet verzorgd evenement.

Wil jij hier deel van uitmaken? We zoeken een ervaren

Conceptontwikkelaar

voor de afdeling Educatie en Ontwikkeling

24 uur per week

WIE ZIJN WIJ?
Het museum is een dynamische organisatie die steunt op drie pijlers (organisatie-eenheden): museale kennis, innovatie & ontwikkeling (MKIO), centrale stafdiensten (CS) en de museale operatie (MO).Als conceptontwikkelaar werk je op de afdeling Educatie & Ontwikkeling (MKIO). De afdeling draagt zorg voor de publieksprogrammering van het Nederlands Openluchtmuseum.

WAT JE GAAT DOEN
In het Nederlands Openluchtmuseum ga je vernieuwende en maatschappelijk relevante educatieve producten maken. Dit kan variëren van een museumbreed totaalconcept tot educatieve laag in een tentoonstelling tot een nieuwe invulling van het Kindererf. Je ontwikkelt in samenspraak met doelgroepen binnen en buiten het museum. En je werkt samen met klankbordgroepen, ontwerpers en communities waar we al mee samen werken of willen samenwerken. Jij zorgt ervoor dat bezoekers van het museum een leerzame dag hebben.

Als Conceptontwikkelaar:

 • Zie en onderzoek je kansen op het gebied van educatie en publieksbeleving.
 • Ontwikkel je concepten voor nieuwe publieksproducten vanuit de missie en visie van het museum.
 • Bewaak je daarbij budget en planning.
 • Draag je zorg voor overdracht van concepten aan de uitvoerende medewerkers.
 • Stem je af en werk je samen met verschillende afdelingen in het museum.
 • Het inhoudelijk onderhouden, innoveren, evalueren en bijstellen van educatieve producten.

WIE BEN JIJ?
De ideale Conceptontwikkelaar

 • Ziet het hele museum als zijn speelveld en kan groot en klein denken: van totaalconcept met verschillende programmaonderdelen tot een workshop.
 • Kan interactieve educatieve producten of tentoonstellingen/exhibits ontwikkelen voor diverse doelgroepen.
 • Is een verbinder voor wie inclusief werken een vanzelfsprekendheid is.
 • Kan projectmatig werken met specialisten en in complexe situaties.
 • Kan eigen werk en met een team organiseren, plannen, budget beheren, aansturen en evalueren.
 • Is communicatief sterk en heeft oog voor interne en externe stakeholders.
 • Neemt een netwerk en minimaal 4 jaar relevante werkervaring mee.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Innovatief en creatief
 • Flexibel en stressbestendig
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Proactief, initiatiefrijk en resultaatgericht

WAT WIJ JE BIEDEN
Wij bieden je een jaarcontract voor 24 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling. Inschaling is volgens de museum-cao en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het bruto salaris is volgens schaal 10 en bedraagt maximaal € 4196,-bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Uiteraard heb je ook recht op 8% vakantietoeslag en ontvang je een eindejaarsuitkering van 3,4%. Reiskosten gemaakt met openbaar vervoer worden volledig vergoed. Voor reizen met eigen vervoer geldt een vergoeding van € 0,19 per kilometer (max. 50 kilometer enkele reis).

INTERESSE?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail dan voor 5 december a.s. jouw CV en motivatie.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Anna Tiedink, hoofd Educatie & Ontwikkeling. Je kunt haar bereiken per mail via a.tiedink@openluchtmuseum.nl of van maandag t/m donderdag tussen 10 en 14 uur per telefoon via 06-19213501.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de afdeling HR via telefoonnummer 026-3576274.

Het Nederlands Openluchtmuseum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en streeft naar een structurele verankering hiervan in alle geledingen binnen het museum. Omdat we programma’s voor iedereen maken willen we die diversiteit natuurlijk ook in ons team terugzien. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen motiveren en inspireren. We delen immers meer met elkaar dan we denken. Wij vragen iedereen die zich herkent in het gevraagde profiel te reageren op deze vacature.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.