Nederlands Fotomuseum: Medewerker Reserveringen

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zoekt een Medewerker Reserveringen voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 12-12-2022Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving.

Het Nederlands Fotomuseum zoekt momenteel een

Medewerker Reserveringen

24 uur per week (t/m 1 juli 2023)

De functie
Als medewerker reserveringen bij het Nederlands Fotomuseum ben je verantwoordelijk voor een goede afhandeling van (aan)vragen over/voor educatieve programma’s, rondleidingen en workshops en/of groepsbezoeken. Door jouw werkwijze zijn alle boekingen goed vastgelegd en kan de juiste dienstverlening aangeboden worden. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inplannen van de vrijwilligers, zodat we te allen tijde een juiste bezetting op de vloer hebben. Als medewerker reserveringen maak je onderdeel uit van de afdeling Presentaties & Publieksbereik. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling, en werkt nauw samen met de educator van ons museum.

Wat ga je doen?

 • Je beantwoordt telefonisch en e-mailverkeer van de afdeling op een professionele manier;
 • Je staat geïnteresseerden te woord bij vragen ten aanzien van rondleidingen en geboden workshops;
 • Je inventariseert de behoeften van geïnteresseerden (scholen, groepen, etc.) en informeert hen over de mogelijkheden, de planning en inhoud;
 • Je bent verantwoordelijk voor de correspondentie aangaande boekingen;
 • Je informeert intern en extern betrokkenen tijdig en op een juiste wijze bij de uitvoering van de te leveren diensten en/of programma’s;
 • Je zorgt voor een goede planning, vastlegging en bevestiging van reserveringen en boekingen van workshops en rondleidingen;
 • Je zorgt voor de wekelijkse inplanning van onze publieksvrijwilligers op de museumvloer, en communiceert daarover met de vrijwilligers;
 • Je zorgt voor een goede oplossing bij problemen in de operatie met betrekking tot de workshops en rondleidingen;
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede afhandeling van klachten;
 • Alle overige voorkomende administratieve werkzaamheden.

Wat neem je mee?

 • MBO+ werk- en denkniveau;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je bent klantgericht en kunt goed tegen stressvolle situaties;
 • Je hebt goede organisatorische eigenschappen en je werkt oplossingsgericht;
 • Uitstekende beheersing van Microsoft Office (Outlook Agenda, Email, Teams);
 • Affiniteit met cultuur en fotografie in het bijzonder, je kunt jezelf vinden in de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum.

Wat bieden wij?
Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie. Het gaat om een tijdelijke functie t/m 1 juli 2023 voor 24 uur per week. Deze rol kan zowel freelance als via een tijdelijk arbeidscontract worden ingevuld. De werktijden zijn flexibel in te plannen, gedeeltelijk vanuit huis werken is mogelijk.

Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €2.408,- en maximaal €2.937,- bruto (schaal 5 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Meer informatie?
Om meer specifieke informatie in te winnen over de functie, kan je contact opnemen met Grace Wong-Si-Kwie (Hoofd Presentaties & Publieksbereik) via het e-mailadres gwong-si-kwie@nederlandsfotomuseum.nl.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze positie en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteren kan tot 13 december 2022 door een mail met motivatiebrief en cv te sturen naar Sedal Aygül (HR Adviseur) via het e-mailadres saygul@nederlandsfotomuseum.nl onder vermelding van “sollicitatie medewerker reserveringen”.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.