Nationale Opera & Ballet: Hoofd Kostuumproductie Opera

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Hoofd Kostuumproductie Opera voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 07-01-2023Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie.

Wil jij hieraan bijdragen? Wij zoeken voor de Kostuumafdeling Opera een

Hoofd Kostuumproductie Opera

38 uur per week

Over de functie
Bij de kostuumafdeling opera werken zo’n 45 mensen in vaste dienst en een wisselend aantal flex-medewerkers. Ook wordt er werk uitbesteed aan externe ateliers. Jaarlijks worden er duizenden kostuums, hoofddeksels, schoenen en accessoires gemaakt, vermaakt en afgepast.

Als hoofd kostuumproductie coördineer je de overall planning, zie je toe op de artistieke en technische kwaliteit en houd je overzicht over het totaal. Maandelijks is er minimaal één opera-première. Bij een nieuwe productie gaat een extern artistiek team vaak al twee jaar van tevoren aan de slag. Gebruikmakend van jouw kennis en die van onze mensen van maakbaarheid, draagbaarheid en uitstraling op het toneel, worden concepten vertaald naar realiseerbare ontwerpen voor kostuums, hoofddeksels, schoeisel en accessoires. Vervolgens worden die in huis of elders gemaakt en ten slotte afgepast. Daarnaast vermaken onze ateliers bestaande kostuums.

Als hoofd kostuumproductie zie je toe op het productieproces. Je ondersteunt het artistieke proces en je geeft de kaders aan. Kaders zoals budget, capaciteit en deadlines. Je bent daarbij niet zozeer werkzaam voor een specifieke productie, maar voor het hele seizoen. Je onderhoudt intensief contact met het afdelingshoofd, de hoofden van de ateliers, de inkopers, de medewerkers kostuumopslag, de planner, de assistenten kostuumproductie en de afdelingsassistenten. Van de assistenten kostuumproductie ben je ook de leidinggevende (vier medewerkers). Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling, die je bij afwezigheid ook waarneemt.

Wie wij zoeken
Door je kennis van het ambacht, je ervaring met het creatieproces van theatrale kostuums, je communicatieve vaardigheden en je vermogen om overzicht te bewaren, zorg je voor energie en rust op de afdeling. Mocht er toch een crisis ontstaan, dan durf je, na overleg, knopen door te hakken.

Je kan goed inschatten hoeveel tijd en geld het kost om een x-aantal moderne, historische of fantasie-items te maken en welke middelen er ingezet kunnen worden om het gewenste silhouet op het podium te creëren. Je maakt goed gebruik van de aanwezige kwaliteiten van je directe collega’s en je onderhoudt contact met andere afdelingen en externe ateliers.

Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met soortgelijke werkzaamheden in de podiumkunsten, bij voorkeur in internationaal verband. In elk geval beheers je de Engelse taal en in het geval je niet Nederlandstalig bent, ben je bereid om Nederlands te leren.

Wat wij bieden

  • een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.041,- tot maximaal € 4.301,- per maand bedraagt plus 8% vakantiegeld;
  • een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar, met de intentie tot verlenging;
  • 35 vakantiedagen;
  • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
  • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
  • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
  • een goede pensioenregeling, wat leuke extra’s zoals een fietsregeling en de mogelijkheid om behalve opera- ook balletvoorstellingen te bezoeken.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Bob Brandsen, directeur Techniek en Productie: b.brandsen@operaballet.nl.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan met een motivatiebrief en cv voor 8 januari 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.

Herken jij je in het functieprofiel? Reageer dan vooral. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.