Nationale Opera & Ballet: Hoofd Kostuumafdeling Opera

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Hoofd Kostuumafdeling Opera voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 07-01-2023Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie.

Wil jij hieraan bijdragen?

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een

Hoofd Kostuumafdeling Opera

38 uur per week

Over de functie
Bij de kostuumafdeling opera werken zo’n 45 mensen in vaste dienst en een wisselend aantal flex-medewerkers. Ook wordt er werk uitbesteed aan externe ateliers. Jaarlijks worden er duizenden kostuums, hoofddeksels, schoenen en accessoires gemaakt, vermaakt en afgepast.

Als hoofd ben je eindverantwoordelijk voor de afdeling en het (artistieke) resultaat. Je ziet erop toe dat de artistieke ambities gerealiseerd worden op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Op basis van de informatie van de ontwerpteams, overleg je met de Opera en productieleiding over begrotingen en planningen. Hiertoe onderhoud je nauw contact met de afdeling Kostuumproductie, de ateliers, de planner en de inkopers. Tijdens het creatie- en productieproces stuur je in overleg met betrokkenen bij waar nodig. Je houdt steeds het overall overzicht als het gaat om de kwaliteit en de functionaliteit van kostuums en aanverwanten en de beschikbare budgetten, tijd en capaciteit. Hierbij weet je steeds een goede en uitdagende balans te vinden tussen artistieke dromen en efficiënte bedrijfsvoering.

Ook ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de afdeling en haar medewerkers. Door je deelname aan diverse overleggen, weet je waar Nationale Opera & Ballet zich naar toe wil ontwikkelen en wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Deze informatie zet je om in afdelingsplannen en ontwikkeldoelstellingen waarover je in gesprek gaat met betrokkenen zoals met je hoofden van de ateliers. Je stuurt de medewerkers van de Kostuumafdeling Opera direct of indirect aan, zorgt voor goede communicatie, een prettige werkomgeving en een bezetting die zowel kwantitatief als kwalitatief op niveau is. Je rapporteert aan de directeur Techniek en Productie.

Wie wij zoeken
Je bent een door kwaliteit gedreven manager die door ruime ervaring in de podiumkunsten en kennis van kostuumproductie inhoudelijk kan meepraten als het gaat om artistieke en productionele zaken. Vanuit je liefde voor het vak en voor de mensen erachter stuur je met een zakelijke blik de afdeling aan en ontwikkel je beleid. Je houdt financieel en organisatorisch controle en je zorgt voor goede vastlegging van gemaakte (financiële) afspraken. Je kan goed luisteren en je bent door je uitstekende communicatieve vaardigheden in staat om te verbinden, te enthousiasmeren, verwachtingen mogelijk te maken, maar ook te managen. Bij voorkeur heb je internationale ervaring opgedaan. In elk geval beheers je de Engelse taal en in het geval je niet Nederlandstalig bent, ben je bereid om Nederlands te leren.

Wat wij bieden

  • een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 4.216,- tot maximaal € 5.983,- per maand bedraagt plus 8% vakantiegeld;
  • een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar, met de intentie tot verlenging;
  • 35 vakantiedagen;
  • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
  • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
  • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
  • een goede pensioenregeling, wat leuke extra’s zoals een fietsregeling en de mogelijkheid om behalve opera- ook balletvoorstellingen te bezoeken.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Bob Brandsen, directeur Techniek en Productie: b.brandsen@operaballet.nl.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan met een motivatiebrief en cv voor 8 januari 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.

Herken jij je in het functieprofiel? Reageer dan vooral. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.