Museum Speelklok: Medewerker Sales & Verhuur / Coördinator Vrienden

Museum Speelklok in Utrecht zoekt een Medewerker Sales & Verhuur / Coördinator Vrienden voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-12-2022Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!

Museum Speelklok heeft de grootste museale collectie zelfspelende muziekinstrumenten ter wereld en bestaat al 65 jaar. Met ruim 1200 collectiestukken wordt het publiek verrast, geamuseerd en geïnformeerd over de geschiedenis van de mechanische muziek. Nog steeds is het belangrijkste middel hierbij een interactieve rondleiding, waarbij een groot gedeelte van onze collectiestukken live worden gedemonstreerd, bijzonder populair. Het museum kent tevens een eigen restauratie atelier dat uit is gegroeid tot een erkend kennisinstituut. Het restauratie atelier is er voor het beheer en behoud van de eigen collectie en voor (nationale en internationale) restauraties die in opdracht worden vervuld. Het museum richt zich primair op gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar met hun (groot)ouders, maar is uiteraard aantrekkelijk voor een breed geïnteresseerd publiek. Daarnaast is het museum bovendien een geliefde plek voor ontvangsten en partijen, zowel binnen als buiten de reguliere openingstijden.

Verhuringen bij Museum Speelklok
Al sinds de oprichting in 1956 is Museum Speelklok actief met de verhuur voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Op de momenten dat het museum gesloten is (maandagen en na 17.00 uur) en tijdens openingstijden (exclusieve vergaderzaal) kunnen opdrachtgevers het museum huren voor een symposium, congres, borrel of diner. Een uniek onderdeel van deze bijeenkomst vormen de privé rondleidingen langs onze muzikale collectie.

Stichting Vrienden Museum Speelklok
De afgelopen decennia weet Museum Speelklok zich gesteund door een groot gezelschap ondernemersvrienden en particulieren. Door hun lidmaatschap ondersteunen zij de vriendenstichting bij al haar activiteiten waaronder de uitbreiding van de collectie van het museum. Regelmatig ontmoeten zij elkaar bij tal van speciaal voor hen georganiseerde activiteiten.

Medewerker Sales & Verhuur / Coördinator Vrienden

32 uur per week

Medewerker sales en verhuur/coördinator Vrienden
Voor deze combinatiefunctie is Museum Speelklok op zoek naar een commercieel ingestelde medewerker die oog blijft houden voor de specifieke wensen van onze opdrachtgevers en feeling heeft voor het museum. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor de locatieverhuur. Aanvragen komen op verschillende manieren binnen. In het eerste contact met potentiële opdrachtgevers wordt de beschikbaarheid vermeld en wordt de opdrachtgever op de hoogte gesteld van de tarieven. Om een goed beeld te krijgen van de wensen wordt de opdrachtgever uitgenodigd voor een locatiegesprek. De medewerker begeleidt vervolgens het hele traject van uitbrengen van de offerte, de tussentijdse aanpassingen tot en met de financiële afronding van het evenement. Daarbij is het contact met de cateraar en de collega’s op de vloer frequent en essentieel. Daarnaast is de medewerker actief bij de acquisitie van nieuwe evenementen. Hij/zij doet voorstellen voor allerlei acties die het aantal evenementen doet toenemen.

De coördinatie werkzaamheden voor de vriendenstichting bestaan uit het nauwkeurig bijhouden van de ledenadministratie en de mutaties van het ledenbestand. Daarnaast is de coördinator belast met de organisatie van de activiteiten die voor de Vrienden worden georganiseerd zoals de ondernemersborrels en het jaarlijkse Vriendendiner.

Werkzaamheden

 • Eerste aanspreekpunt voor verhuringen
 • Eerste aanspreekpunt voor de leden en bestuur van de Stichting Vrienden
 • Voeren van verkoopgesprekken
 • Bezichtigingen van de locatie
 • Opstellen offertes
 • Opstellen van draaiboeken
 • Onderhouden van contacten met de opdrachtgevers, cateraars en leveranciers
 • Relatiebeheer
 • Organisatie van vriendenevenementen
 • Acquisitie
 • Tweede aanspreekpunt voor de telefonische buitenlijn

Profiel
Wij zoeken een zeer servicegerichte persoonlijkheid die gemotiveerd wordt door het halen van de gestelde financiële doelstellingen. Een snelle en accurate afhandeling van vragen en het geven van informatie vormen hierin een belangrijk onderdeel. De kandidaat heeft ervaring met banqueting en een goed gevoel voor commercie.

Horeca zit hem/haar in het bloed en hij/zij weet de mogelijkheden van het museum goed over het voetlicht te brengen. Nauwkeurige (financiële) afhandeling van de verhuringen is noodzakelijk. Daarnaast is hij/zij een teamspeler binnen- en buiten het museum.

 • Horeca ervaring
 • Gastvrij
 • Zeer accuraat in het opvolgen van aanvragen
 • Kennis van de gangbare computerprogramma’s (Outlook, Word, Excel)
 • Oplossingsgericht
 • Servicegericht
 • Affiniteit met het museum
 • Mondelinge basiskennis Engels

Arbeidsvoorwaarden

 • Museum CAO
 • Parttime (32 uur)

Reacties zijn welkom tot 2 december 2022. Wij streven ernaar de vacature in te vullen per 1 februari 2023. De gesprekken zullen geagendeerd worden in de week van 5 december. Mocht je interesse hebben, dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en curriculum vitae per e-mail (bij voorkeur als pdf bijgevoegd) op svzadelhof@museumspeelklok.nl o.v.v. ‘vacature sales’. Je kunt je brief richten aan Stan van Zadelhof (Hoofd Bedrijfsvoering).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.