Museum Gouda: Technisch Beheerder

Museum Gouda in Gouda zoekt een Technisch Beheerder voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 04-12-2022Ons museum staat midden in de prachtige middeleeuwse stad Gouda. Vanuit het historische museumgebouw organiseren we met ons hechte team van 17 professionals en 80 vrijwilligers aanstekelijke tentoonstellingen en activiteiten. Persoonlijke verhalen met een universele waarde wakkeren de verbeelding, verbinding en veerkracht aan bij bewoners en bezoekers. We zorgen voor de collectie van de stad en geven het Goudse erfgoed door aan de volgende generaties. Jaarlijks ontvangen we circa 40.000 bezoekers en meer dan 3.000 schoolkinderen voor onze programma’s. Museum Gouda wil een inclusief museum zijn, met ruimte voor verschillende perspectieven in de tentoonstellingen, activiteiten en collectie. Om dit te realiseren streven we naar een divers museumteam.

Museum Gouda zoekt een

Technisch Beheerder

36 uur per week

Museum Gouda is gevestigd in monumentale historische gebouwen, die wij huren van de gemeente. Wij zijn op zoek naar een creatieve en zelfstandig werkende alleskunner met bouwkundig inzicht die verantwoordelijk is voor gebouwbeheer en de technische dienst. Het is jouw taak om alle vaktechnische werkzaamheden te plannen, begeleiden en/of uit te voeren, van de inrichting van een nieuwe tentoonstelling tot het monitoren van het klimaatsysteem en het onderhouden van contacten met externen zoals bouwbedrijven en de gemeentelijke dienst Vastgoed. Ook de verduurzaming van het pand is een belangrijk thema voor de komende jaren. We bieden een dynamische en uitdagende functie binnen een enthousiast en betrokken team, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid.

Wie zoeken we
Je beschikt over een relevante opleiding en je hebt enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie. Onze ideale kandidaat heeft interesse in of kennis van tentoonstellingsinrichting, klimaatbeheersing en (brand)beveiliging. Je bent flexibel en vindt het geen probleem dat bereikbaarheidsdiensten ook onderdeel van de functie zijn. Een grote mate van nauwkeurigheid en oog voor detail zijn belangrijk, ook ben je creatief in het vinden van oplossingen. Planmatig werken is jouw tweede natuur, je bent stressbestendig en je kunt zonder moeite werken aan meerdere projecten tegelijkertijd. Je bent communicatief sterk, handelt met autoriteit en hebt ervaring met het aansturen van mensen zoals externe partijen en vrijwilligers die ondersteunende diensten verrichten. Je kijkt er naar uit te blijven leren en eventuele opleidingen te volgen zoals het certificaat voor beheerder brandmeldinstallatie en BHV. Bij voorkeur ben je woonachtig in Gouda of in de regio.

Wat ga je doen

  • Opstellen en uitvoeren van het meerjarenonderhoudsplan
  • Beheer van het museale gebouwencomplex, de inventaris en de technische voorzieningen
  • Beheren, testen en (laten) onderhouden van alle installaties zoals verwarming, klimaatbeheersing, verlichting, brand- en inbraakbeveiliging zodat deze in goede staat verkeren en voldoen aan wet- en regelgeving
  • Coördineren en (laten) uitvoeren van reparaties en verbouwingen
  • Bedenken en maken van constructies ten behoeve van de vaste opstelling en tijdelijke tentoonstellingen, rekening houdend met de eisen voor conservering van de collectie
  • Contactpersoon voor de gemeente aangaande onderhoud en (bouw)vergunningen, voor de brandweer en voor bouw- en installatiebedrijven
  • Beheren van audiovisuele apparatuur en indien nodig ondersteuning bieden bij presentaties en bijeenkomsten

Aanbod
We bieden een contract voor een jaar met de intentie het dienstverband daarna om te zetten in een vaste aanstelling. Dit is een fulltime functie van 36 uur die is gewaardeerd in salarisschaal 8 van de Museum CAO (minimaal € 2.727 en maximaal € 3.489).

Ben jij een betrouwbare en collegiale persoonlijkheid die van grote toegevoegde waarde wil zijn voor een kleine maatschappelijke organisatie? Dan horen we graag van je! Stuur je brief met motivatie en CV uiterlijk zondag 4 december 2022 naar trees.bijsterveld@museumgouda.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 13 december (1e ronde) en dinsdag 20 december (2e ronde). Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met interim hoofd bedrijfsvoering Linda Boer op 06 577 55 203.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.