Mediamatic: Communicatiemanager

Mediamatic in Amsterdam zoekt een Communicatiemanager voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenMediamatic is een kunstcentrum in Amsterdam dat programmeert en onderzoekt op het snijvlak van kunst, biologie, eten en duurzaamheid. Door het organiseren van lezingen, experimentele diners, tentoonstellingen, en workshops brengen we de laatste ontwikkelingen in de maatschappij naar een groter publiek. Dit doen we samen met kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers en partnerinstituten.

Onze locatie ‘De Biotoop’ is een experimenteel lab voor artistiek onderzoek en projectontwikkeling. Op deze groene oasis midden in de stad hebben we een Aquaponics kas waar we planten en bloemen kweken, een parfumlab waar we geur als artistiek medium onderzoeken, en een fermentatie-lab voor onderzoek naar biomaterialen. Op deze bijzondere locatie hebben we ook een restaurant (Mediamatic ETEN) waar we lekker (vegan) eten serveren.

Mediamatic is op zoek naar een creatieve communicatiestrateeg (NL+EN) die onze diverse onderwerpen en programmalijnen vertaalt naar een breed publiek. Heb jij ervaring met communicatie? Word je enthousiast van kunst, biotechnologie en duurzame ontwikkelingen? En weet jij als geen ander hoe je gecompliceerde themas vertaalt in aantrekkelijke tekst en sterk beeld? Lees dan snel verder!

Communicatiemanager

32 tot 40 uur per week

Verbindingen leggen
De onderwerpen die we aanraken zijn niet eenvoudig en hebben vaak verklaring nodig. Hoe leg je bijvoorbeeld uit wat bepaalde bacteriën doen, of hoe zeep gemaakt wordt? En op welke wijze zijn deze ontwikkelingen te plaatsen binnen een kunst(historische) en maatschappelijke context? Ook de verbinding met de stad en het culturele veld is belangrijk, wie kunnen er op welke manier worden aangesproken? En waar is het mogelijk om ons netwerk uit te bereiden?

Wij zoeken
We zoeken een creatieve en proactieve team player die ons diverse programma kan communiceren naar een groot publiek. Als communicatiemanager ben je verantwoordelijk voor de on- en offline promotie van evenementen en exposities, het uitbreiden en onderhouden van het netwerk van Mediamatic, het contact met de pers en de eindredactie van de website.

Je komt in een klein team te werken met circa 8 vaste medewerkers. Je zult veel samenwerken met programmamakers, curatoren en kunstenaars om materiaal voor communicatie te verzamelen en te creëren. Daarnaast begeleid je stagiair(e)s die het communicatieteam ondersteunen.

Werkzaamheden:

 • Eindredactie van de website.
 • Cureren en bijhouden van onze Sociale Media.
 • Schrijven van mailings en persberichten.
 • Onderhouden van de contactdatabase.
 • Beheren van de marketingkanalen van onze stichting waaronder Google ads,
 • Instagram ads, en postercampagnes in de stad.
 • Plannen en overzien van communicatiecampagnes voor evenementen en exposities.
 • Aansturen en begeleiden van stagiaires.
 • Creëren en selecteren van visuele content samen met directie en stagiair(e)s fotografie en grafisch ontwerp.
 • Nauw contact houden met programmamanagers, kunstenaars en andere collega’s.

Profiel:

 • Affiniteit met kunst, bio-art, biodesign, duurzaamheid en/of eten.
 • Plezier in schrijven en redigeren van teksten en content.
 • Gevoel voor beeld.
 • Je brengt graag nieuwe ideeën op tafel en brainstormen vind je leuk.
 • Hbo-/wo-niveau.
 • Bekend in het Amsterdamse culturele veld.
 • Overzicht kunnen houden en prioriteiten kunnen stellen.
 • Je hebt een zelfstandig en daadkrachtige manier van werken.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel verbaal als geschreven.
 • Vloeiend in Nederlands en goed Engels (voertaal online kanalen is Engels).
 • Kennis van nieuwe media en actief op social media;.
 • Kennis van design programma’s (adobe / affinity) is een pre.
 • Verbonden met de diverse culturen van onze stad.
 • Beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week.

Wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek in het centrum van Amsterdam.
 • Een leuke en interessante startersfunctie in een dynamische omgeving.
 • Een breed nationaal en internationaal netwerk in de kunst, cultuur en bio-tech industrie.
 • Werken bij een culturele instelling waar geen twee dagen hetzelfde zijn.
 • Samenwerken met een internationaal team van jonge makers en doeners.

Stuur een brief met cv en motivatie in pdf-formaat naar werk@mediamatic.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie communicatiemanager’. Vragen kun je richten aan werk@mediamatic.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.