Limburgs Museum: Medewerker Communicatie & Marketing

Het Limburgs Museum in Venlo zoekt een Medewerker Communicatie & Marketing voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 27-11-2022Verrassend én verfrissend. Eigenzinnig én prikkelend, dat is het Limburgs Museum. We brengen op originele en inspirerende wijze de bijzondere geschiedenis van Limburg tot leven. Met onze tentoonstellingen, activiteiten en verhalen dragen we bij aan maatschappelijk bewustzijn. We vertellen bekende en onbekende verhalen uit het Limburgs verleden, die voor iedereen fascinerende inzichten bieden voor het leven van vandaag en morgen.

Het Limburgs Museum. Van ós. Voor iedereen.

Wij zoeken per direct een

Medewerker Communicatie & Marketing

36 uur per week

De functie
Als allround medewerker communicatie en marketing zorg je er samen met je collega’s voor dat alle tentoonstellingen en activiteiten van het museum zo goed mogelijk onder de aandacht van het publiek gebracht worden. Taken als webredactie, social media, media inkoop en het bewaken van de planning zijn onderdeel van deze functie. Ook werk je mee aan landelijke campagnes voor grote tentoonstellingen, om deze tot een succes te maken. We zoeken voor de vacature bovendien iemand die de basis van InDesign en Photoshop onder de knie heeft.

Jij bent verantwoordelijk voor

 • Realisatie van marketing- en communicatie activiteiten, zowel online als offline, zowel in als buiten het museum.
 • Beheer van de eigen communicatiekanalen, inclusief de contentplanning.
 • Je bewaakt samen met je collega’s de positionering en merkidentiteit van het Limburgs Museum.
 • Je evalueert de resultaten van de marketing en communicatie uitingen en denkt mee over verbeteringen.
 • Advisering van andere afdelingen op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je draagt zorg voor opmaak van interne plannen en presentaties overeenkomstig de huisstijl van het museum.

Vaardigheden en competenties
We zoeken een enthousiaste en creatieve collega, die van aanpakken weet. We dagen je uit samen met ons de ambities van het Limburgs Museum te verwezenlijken. Je bent communicatief sterk en weet hoe je doelgroepgericht een tentoonstelling of activiteit in de markt zet. Daarnaast heb je een goed oog voor tekst en beeld in relatie tot de positionering van het Limburgs Museum.

Wij vragen

 • MBO+ niveau marketing en communicatie of een vergelijkbare richting.
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Ervaring in de culturele sector en affiniteit met de Limburgse cultuur.
 • Bekend met het werken met content management systemen.
 • Schrijft wervend en foutloos Nederlands.
 • Basiskennis van Adobe Photoshop en InDesign.
 • Beheersing van de Duitse en Engelse taal is een pre.

Wij bieden
In eerste instantie een aanstelling voor een jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Naast een startsalaris tussen € 2.508 en € 2.865 op basis van 36 uur per week, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%. Een prettige werkomgeving in een informele organisatie waarin je actief bent met ruim 60 collega’s en vrijwilligers. Het team marketing en communicatie bestaat momenteel uit 4 fte.

Reageren
Indien je interesse hebt in deze functie, mail dan voor 27 november 2022 je motivatiebrief met curriculum vitae naar sollicitatie@limburgsmuseum.nl onder vermelding van ‘Vacature Medewerker Marketing & Communicatie. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mariët Erica, manager marketing & communicatie via m.erica@limburgsmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.