Leerorkest: Manager PR en Communicatie

Het Leerorkest in Amsterdam zoekt een Manager PR en Communicatie voor 0,7-0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-12-2022Het Leerorkest staat voor een ambitieus muziekeducatieprogramma met een sociaal-maatschappelijk karakter. Muziek maken verrijkt, daarom vinden wij dat ieder kind recht heeft op muziekeducatie. We zijn landelijk actief, met initiatieven zoals het Instrumentendepot voor de uitleen van muziekinstrumenten. In Amsterdam bereiken we met onze programma’s op en rond scholen duizenden kinderen en jongeren. Onze bakermat is Amsterdam-Zuidoost en we zijn gehuisvest bij Muziekcentrum Zuidoost. Beide stichtingen werken nauw met elkaar samen en hebben één Management Team.

In verband met het vertrek van de huidige manager PR en Communicatie zoeken wij per 1 februari 2023 of zoveel eerder als mogelijk is een:

Manager PR & Communicatie

0,7 – 0,8 fte

De functie
De manager PR en Communicatie werkt via uiteenlopende media aan het vergroten van de bekendheid met en de waardering voor de organisatie bij (potentiële) stakeholders en andere relaties van het Leerorkest. Je vervult een adviesrol richting de directie, ontwikkelt beleid, geeft de werkzaamheden zelfstandig vorm en voert deze werkzaamheden met een grote mate van zelfstandigheid uit. Binnen het MT vertegenwoordig jij de communicatiestrategie.

Vanuit je aanstelling bij Stichting Leerorkest Nederland geef je ook mee richting aan de pr en communicatie van het Instrumentendepot en Muziekcentrum Zuidoost. Deze drie stichtingen voeren veel activiteiten gezamenlijk uit, hebben een gezamenlijk Management Team en één Raad van Toezicht. Het Leerorkest heeft een breed draagvlak in de samenleving. De activiteiten zijn deels sterk lokaal verankerd (in stadsdeel Zuidoost en andere wijken van Amsterdam) en deels gericht op het aanjagen van nieuwe Leerorkesten in het land.

Je adviseert de directeur over de pr/marketing van de activiteiten en beheert het PR-budget. Je stelt de communicatieplannen op en bent ook mede verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Als lid van het MT bepaal je gezamenlijk welke events er in de schijnwerpers komen te staan. Je adviseert collega’s bij de communicatie-aspecten van hun functie. Je geeft leiding aan de parttime communicatiemedewerker van Muziekcentrum Zuidoost (0,4fte) en begeleidt vaste vrijwilligers.

Samen met je collega’s voor fondsenwerving bedenk je acties en campagnes voor donateurswerving, sponsorinkomsten en bijdragen van fondsen. Je onderhoudt contact met ambassadeurs van het Leerorkest, musici en artiesten die het initiatief een warm hart toedragen. Ook ben je het PR-aanspreekpunt voor de culturele en sociale partners van het Leerorkest. Via de eigen media vertel je het verhaal van het Leerorkest. Je ontwikkelt actief de online kanalen. Je verzorgt de website, nieuwsbrief, sociale media en direct mail. Daarbij bewaak je de huisstijl en geef je opdrachten voor beeldmateriaal en zet deze in volgens de AVG-richtlijnen. Samen met een externe redacteur realiseer je de jaarverslagen van de drie stichtingen. Je schrijft persberichten en onderhoudt contacten met de pers en mediapartners. Bij events kun je optreden als vertegenwoordiger van de organisatie en een bijdrage leveren aan de eventplanning. Je geeft mede vorm aan een CRM-systeem voor relatiebeheer.

De functie-eisen
Je functioneert op hbo+-niveau en hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met pr en communicatie. Daarnaast ben je ervaren in projectmatig werken en het aansturen van externe partijen. Je hebt een heldere schrijfstijl en hands-on kennis van de nieuwe media. Je bent gewend om te werken met standaard software zoals Office365, Mailchimp, Adobe, WordPress en CRM-systemen.

Ons aanbod

  • Een uitdagende en veelzijdige functie bij een unieke stichting: samen maken we het verschil op het gebied van muziekeducatie en kansengelijkheid.
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een parttime functie van 0,7 – 0,8 fte (in overleg) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaardenpakket: schaal 10 van de cao KE.

Informatie en procedure
Als jij jezelf herkent in de bovenstaande functiebeschrijving en je muziekeducatie een warm hart toedraagt, dan ben je meer dan welkom in ons team! Stuur je beknopte motivatiebrief + curriculum vitae naar jwind@muziekcentrumzuidoost.nl. De sluitingsdatum van deze vacature is zondag 11 december 2022. Na de sluitingsdatum maken we een eerste selectie van de kandidaten en ontvang je bericht over het vervolg van de procedure. Op www.leerorkest.nl vind je meer informatie over onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.