Keizerstads Jeugdorkest: Dirigent

Het Keizerstads Jeugdorkest in Nijmegen zoekt een Dirigent voor nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-12-2022Het Keizerstads Jeugdorkest (KJO) is opgericht in 2017 en bestaat inmiddels uit twee orkesten in volwaardig symfonische bezetting: het Juniorenorkest (35 leden tussen 7 en 15 jaar) en het Jeugdorkest (40 leden tussen de 13 en 23 jaar). Iedereen wordt ingedeeld op basis van leeftijd en niveau, zodat er ruimte is voor uitdaging en muzikale groei. De leden komen uit Nijmegen en omstreken. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit klassiek werk; af en toe wordt er een uitstapje gemaakt naar filmmuziek of wereldmuziek.

De repetities vinden elke zaterdag plaats in het Stedelijk Gymnasium Nijmegen (5 minuten lopen van station Nijmegen Centraal). Het Juniorenorkest repeteert van 16:00 tot 18:15 uur en het Jeugdorkest van 19:00 tot 21:30 uur. Naast de wekelijkse repetities worden er concerten en uitjes georganiseerd. Zo speelden we al in Stadsklooster Mariken, op Landgoed Bronbeek, in de Hortus Nijmegen en in de Grote Zaal van De Vereeniging. Repetitieweekenden vonden tot nu toe plaats in Someren-Heide. Geregeld brengen we een bezoek aan een concert van het Phion en van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Om meer kinderen in aanraking te brengen met muziek organiseren we regelmatig educatieprojecten in samenwerking met basisscholen.

Het Keizerstads Jeugdorkest in Nijmegen is per 11 februari 2023 op zoek naar een nieuwe orkestdirigent voor het Juniorenorkest. Wij zoeken een professionele, enthousiaste musicus, die het in zich heeft om passie voor klassieke muziek over te brengen op kinderen.

Dirigent

nader te bepalen aantal uur

Wij zoeken iemand die…

  • gediplomeerd musicus is (BMA, BMEd, MM, DM, UM, of in opleiding)
  • affiniteit heeft met kinderen en hen weet te inspireren
  • van huis uit strijker is, of ervaring heeft met het geven van streekaanwijzingen
  • een goede balans kan vinden tussen gezelligheid en serieus muziek maken
  • een bijdrage wil leveren aan educatieprojecten op basisscholen in de omgeving
  • zich voor langere tijd wil verbinden aan het orkest

Wij bieden…

  • een gemotiveerde groep jonge musici (huidige bezetting Juniorenorkest: 3131 – 3110 – pk slg – str [5.5.4.5.3])
  • een enthousiast en ervaren bestuur
  • een nader overeen te komen uurtarief

Solliciteren
Heb je interesse in het dirigentschap bij het Juniorenorkest van het Keizerstads Jeugdorkest, stuur dan voor 15 december 2022 een sollicitatiebrief met cv naar bestuur@keizerstadsjeugdorkest.nl. We stellen het op prijs als je een filmpje bijvoegt waarop je dirigeert of musiceert. Binnen enkele dagen sturen wij een ontvangstbevestiging. Na een selectie uit de brieven zullen gesprekken volgen op 6 januari 2023 en proefdirecties op 14 en 21 januari 2023.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de Orkestchef van het Juniorenorkest via 06-520 851 54.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.